Sedat Peker: Devlet sokağa çıkın derse, çıkarız

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, isim vermeden 31 Mart Seçim sonuçlarından memnun olmayan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Seçimden önce "silahlanın" diyen ve Millet İttifakı'nı destekleyenleri tehdit eden Peker bu sefer, "Devletimiz ne görev verirse hazırız." dedi. Gazetecileri, yazarları, avukatları ve ev hanımlarını hapse attırmak için birbiri ile yarışan savcılar ise Peker'in alenen suç işlemesine göz yumuyor.

Sedat Peker’den ‘silahlanma’ çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde İstanbul Büyükşehir’de yarışı kazanan Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmemesi için her gün yeni bir itirazla Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kapısına giderken, organize suç örgütü lideri Sedat Peker yine ortaya çıktı.  

“DEVLETİMİZ NE GÖREV VERİRSE YAPARIZ”

Peker, şahsi sitesinde 31 Mart Seçimi’ne dair bir yazı yayımladı. 

Daha önce AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na destek çağrısı yapan Peker, yerel seçim yazısında, “Devletimiz ne görev verirse yaparız, ‘sokağa çıkın’ dese sokağa çıkarız.” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü yönetmek suçundan mahkûm olmuş bir isim olan Peker’in yazısında, “Bizler kanunsuz hiçbir şey yapmayız.” sözleri dikkati çekti. 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker (sırtı dönük), AKP lideri Erdoğan'a verdiği desteği saklamıyor.

ERDOĞAN İLE ÇIRAĞAN SARAYI'NDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Peker, 17 Haziran 2015’te AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile Çırağan Sarayı’nda Yeni Şafak gazetesi yazarı Taha Ün’ün nikâh merasimi esnasında başbaşa görüşmüştü. O karede İHH Başkanı Bülent Yıldırım da yer almıştı. 

Daha önce, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlerini tehdit eden Peker, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız, kanlarınızla duş alacağız.” demişti. 

SİLAHLANMA ÇAĞRISI YAPMIŞTI

31 Mart Pazar günü yapılan seçimden önce de silahlanma çağrısı yapan Peker, “Bu sebeple imkânı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar.” ifadelerini kullanmıştı. 

Alenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği halde Cumhuriyet savcılıkları, Peker hakkında şu ana kadar göstermelik soruşturma açmak ve VIP ifade almaktan öteye gitmedi. 

TWEET ATAN HAPİSTE, "SİLAHLANIN" DİYEN SERBEST

Oysa aynı savcıların açtığı soruşturmalar yüzünden sadece haber yazdığı ya da tweet attığı için 200'e yakın gazeteci halen hapiste. 

Peker son soruşturmada ifade vermek için geldiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, "Söylediklerimin arkasındayım." demişti.
<< Önceki Haber Sedat Peker: Devlet sokağa çıkın derse, çıkarız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER