Rusya, sosyal yardımları artırıyor


Rusya, bugünden itibaren vatandaşlarına yönelik sosyal yardımları artırma kararı aldı. Alınan yeni kararın bütçeye maliyetinin 30 milyar ruble olması bekleniyor. Rus hükümeti aldığı bu kararla gelir seviyelerini dengelemeyi planlıyor.

Rus hükümeti, bugün yayımladığı bir kararla sosyal yardımları yüzde 7 artırma kararı aldı. Çalışma Bakanlığı'ndan duyurulan karara göre atılan bu adımın Rusya bütçesine maliyeti 30 milyar ruble olacak.

Sosyal yardımların artırılması kararı ilk olarak Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Maxim Topilin tarafından duyurulmuştu. Bakan Toplin, Maliye Bakanlığı'nın sosyal yardımların artırılması yönündeki taslaklarını onayladığını söylemişti.

Söz konusu taslağa göre de sosyal yardımlar, aylık ödemeler, çocuklara yönelik yardımlar yüzde 7 oranında artırılacak. Ayrıca emekli sigortları da 1 Şubat'tan itibaren yüzde 4'e endekslenecek. 2016 yılında ortalama bir emeklinin geliri 13 bin 132 ruble olacak.

Ayrıca 2016 yılının ikinci yarısı için emeklilere yönelik yeni bir düzenleme daha yapılacak. Ancak miktar daha sonra belirlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, sosyal yardımları artırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER