Rus hükümeti, yeni bir kriz planı oluşturmak üzere toplanıyor


Petrol fiyatlarının düşmesi ve rublenin değer kaybetmesi ile zor günler geçiren Rusya'da hükümet, krize karşı yeni bir hareket planı oluşturmak üzere yarın toplanacak. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, toplantıda dayanıklı bir sosyoekonomik kalkınma şartı için yeni bir plan oluşturulmasının görüşüleceğini söyledi.

Moskova'da 2016 bütçesi için gerçekleştirilen bir toplantının açılışında konuşan Medvedev, "Dayanıklı bir sosyoekonomik kalkınma şartı için yeni bir hareket planı oluşturmaya başlamalıyız. Yarın bu konuda görüşeceğiz ve bu planın nasıl formüle edilmesi konusunda ilk tahminleri değerlendireceğiz." dedi.

Geçtiğimiz hafta medyaya yansıyan haberlerde Rusya hükümetinin, ekonomik krizle başa çıkabilmek için yeni bir anti kriz planı oluşturduğu bildirilmiişti. Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan planın, devlet şirketlerinin gizliliğini ve ticaretteki payının azalmasını, küçük ve orta ölçekli şirketlere hükümet desteği, hukuki ve kolluk güçleri sisteminde bazı düzenlemeler öngördüğü belirtiliyordu.

Medvedev, bu açıklamasıyla yeni bir kriz planı üzerinde çalışıldığını da doğrulamış oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Rus hükümeti, yeni bir kriz planı oluşturmak üzere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER