Polisten savcıya işkence

Savcı Ünal, ismi olmayan bir kararla evi basılıp tutuklandı, muayene için götürüldüğü hastanede darp edildi. Eşi işkenceleri anlattı.

SHABER3.COM

Polisler savcıya hastanede işkence yaptı

Eski Ankara Savcısı Tansel Ünal, gözaltına alındığı gün darp edilip, hakarete maruz kalmış, söz konusu iddialar aynı tarihte gözaltına alınan  bir Danıştay Üyesi tarafından da dillendirilmişti.

Savcı Tansel Ünal'ın eşi tarafından yazılan mektupta benzer hukuksuzluklar ve işkence anlatıldı. 

Mektup şöyle: 

"Ben 17/07/2016 tarihinden beri tutuklu olan C.savcısı Tansel Ünal 'ın eşiyim.

Kendisi 25 yıllık savcı olup iddia olunan darbe  sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Evimize gelen ve kimlik göstermeyen polisler tarafından fiziken mevcut olmayan ancak bir memurun cep telefonundaki Whatsup uygulamasında görüntüsü bulunan ancak içinde eşimin ismi bulunmayan bir karar ile evimiz aranmış ve eşim gözaltına alınmıştır.

Doktor raporu alınması için götürüldüğü hastanede polisler tarafından ,eşimin darp edilmesine göz yumulmuş,eşim kendisini korumak için sığındığı polis aracında da kapısı açılarak tekme yumruklarla darp edilmiş ancak bunların hiç biri doktor kontrolü usulune uygun yapılmadığı için rapora yazılmamıştır. Başına aldığı darbe nedeni ile şişlik oluşmuş kollarında ise ekimoz ve sıyrıklar oluşmuştur.

Akabinde götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğünde gözleri bağlanmış otur kalk hareketleri ile ördek yürüyüşü gibi hareketler yapmaya zorlanmış ve 2008 yılında görevli bulunduğu Mersin/de yapılan bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasında gözaltına alınan 10-15 kişi ile birlikte bir siyasal partinin milletvekili aday adayını neden göz altına aldırdığı sorulmuştur. Bunun haricinde gözaltına alınmasına sebep gösterilen suçlama ile ilgili hiç bir soru sorulmamıştır.

Daha sonra  şeker hastası olan eşime 40 saat boyunca yiyecek ve içecek verilmemiş, her fırsatta hakaret ve küfre maruz bırakılmış, 2-3 gün öncesine kadar çalıştığı adliyede teşhir edilmesi için mahkeme önüne çıkarılıncaya kadar Adliye koridorlarında yerlerde ters kelepçeli olarak oturtulmuş geçen polisler tarafından tekmelenmiştir.

Önüne çıkarıldığı mahkemede hakim suçlama ve delilleri bildirmemiş ve tutuklanma kararını bizzat tefhim etmemiştir. Sonrasında da 15 kişilik cezaevi koğuşlarında 25 kişi kalmış ve tüm kış ayı boyunca yerde terleme yapan duvarların oluşturduğu nem ile ıslak battaniye üzerinde yatmıştır.

Sorguda sorulan gözaltı işlemi ile ilgili olarak tutuklanan bir siyasi partinin milletvekili adayının cezaevinde iken avukatına söylediği 'o savcıyı kazığa oturtma' dileği partisinin desteği ve darbe bahanesi ile gerçekleştirilmiştir.

10 aydır tutukludur ve isnad edilen suçlama ve delillere ait hiç bir bilgisi yoktur."

Aktif Haber
<< Önceki Haber Polisten savcıya işkence Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER