Suriye'nin Moskova Büyükelçisi: Tampon bölge savaş nedeni


Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Ankara ve Washington'un Suriye topraklarında tampon bölge oluşturma çabalarının bölgesel savaşı başlatacağı iddiasında bulundu.

Moskova'da gazetecilerin, "Ankara ve Washington'un tampon bölge oluşturulması ile ilgili anlaşma sağladıkları" hususundaki sorularını yanıtlayan Haddad, "Şam'ın tutumunu göz önünde bulundurmadan Suriye topraklarında tampon bölge oluşturma çabaları bölgesel savaşı başlatır." dedi.

Tampon bölge oluşturulacağı ile ilgili haberlerin doğru olmadığını ifade eden Haddad, "Resmi açıklamalara göre, ABD kesinlikle böyle bir adıma karşı. Tampon bölgenin oluşturulması için atılacak herhangi bir adım en azından bölgesel savaşın başlamasına neden olur. " değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD'le mücadele için oluşturulan uluslar arası koalisyonun bu yapıyı kendi çıkarları için kullandığını iddia eden Haddad, "Bazı bölgesel güçler terörü destekliyor. Suriye'nin tarihi dik duruşunu oluşturan halk, ordu ve yönetimin terörle mücadeleye devam edecek." eleştirisi getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Suriye'nin Moskova Büyükelçisi: Tampon bölge savaş nedeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER