''O kadar dünyadan habersiz ki kararı Büyükelçi verdi sanıyor''

Kemal Kılıçdaroğlu ABD ile yaşanan vize gerilimiyle ilgili yaptığı parti grubu konuşmasında 'Erdoğan o kadar durumdan habersiz ki 'Büyükelçinin kararı üzüntü verici' diyor. Bir Büyükelçi böyle bir karar alabilir mi?' dedi

SHABER3.COM

Kemal Kılıçdaroğlu şunları dedi:

'BİR BÜYÜKELÇİ BÖYLE BİR KARAR ALABİLİR Mİ?'

*Dış politikadaki atışmaları basın üzerinden yapmak, arka kapı diplomasisini tamamen kapatmak kimseye yarar getirmez. Amerika'da Zarraf davası var, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı orada tutuklu. Şimdi rehin alma politikası ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Erdoğan o kadar habersiz ki, önemini o kadar az kavramış ki, emin olun okuduğum zaman kulaklarıma inanamadım. Vize krizi dolayısıyla şöyle diyor; 'Karar üzüntü verici. Büyükelçinin kararı üzüntü verici.' Bir büyükelçi böyle bir karar alabilir mi? Alınan bir karar var ve çok ağır üzüntü verici ve topu sadece büyükelçinin omuzlarına yıkıyorsunuz. Başka bir şey yok. Erdoğan Amerika'ya gittiği zaman havuz medyasında bayram havası vardı, manşetlerde "Hiç olmadığı kadar yakınız" cümleleri vardı. 

'CEZALANDIRILAN 80 MİLYON'

*Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır, asla doğru değildir, asla desteklemiyoruz. Binlerce öğrenci gidecek Amerika'ya. Bütün bunların tamamı kesiliyor. Cezalandırılan hükümet değil, 80 milyon oluyor. 

'ADAMIN BURNUNU BÖYLE SÜRTERLER'

*TSK, İdlib'e gidiyor. Türkiye kendi sınırlarını güvence altına almak zorundadır. Biz askerin İdlib'e gidişine destek veriyoruz. TSK oraya gitmeli, bir çatışmasızlık bölgesi yaratmalı. Bazılarının Akdeniz'e ulaşmak için ileride Türkiye'yi zarar sokacak amaçlarına engel olacak davranışları anlıyoruz. 

Astana'dan sonra Esed, oldu tekrar Esad. Rusya ve İran kimden yana tavır almıştı? Esad. Şimdi Türkiye kimden yana tavır alıyor? Esad'dan yana. Bu nasıl oldu da 180 derece döndü. Adamın burnunu böyle sürterler. İdlib'e gidilecek. İdlib'de kim var? "Rusya İdlib'in dışında, Türkiye içinde güvenliği koruyacak" diyor. Cehennemde biz olacağız. Kime karşı güvenliği sağlayacağız. Heyet Tahrir el Şam'la çatışacağız. Çekirdeğini El Nusra oluşturuyor. El Nusra'yı Erdoğan terör örgütü olarak görüyor mu? Hayır görmüyor.
<< Önceki Haber ''O kadar dünyadan habersiz ki kararı Büyükelçi verdi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER