Mesleki ve sanat kurslarıyla rehabilite oluyorlar


Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Sanat ve Meslek Eğitim Kursları(SAMEK) kursiyerleri rehabilite ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında resim, el işleri ve diğer sanat dallarında eğitimler devam ediyor. Resim kurslarındaki çalışmaları değerlendiren eğitmen Emsal Şen, bu kursa katılanların aynı zamanda rehabilite olduğunu söyledi. Şen, "Eğitmen-kursiyer ilişkisinden ziyade kurslar vesilesi ile yeni bir aile ilişkimiz söz konusu oldu. Bu, kurslarımızın bu denli rağbet görmesinde önemli bir faktör. Teori ve pratiğin birleştiği kurslarımız vesilesi ile kurulan samimi ilişkiler; resimden, sanattan, hatta sanatın her alanından ayrı ayrı keyif almamızı sağlıyor. Kurslarımızı farklı kılan da aslında bu. Her yaş ve sektörden hanımlar ile bir aradayız. Burada zamanı birlikte verimli kılıyor ve rehabilite oluyoruz." dedi.

SAMEK'lerde ki tüm branşlarda aynı havanın yakalandığını ifade eden Şen, "Kursiyerlerimiz kurslarımızın Sakarya'da yaygın eğitimin markası haline gelmiş olduğunu biliyorlar. Bize güveniyorlar. Bu yöneticilerinden eğitmenlerine kadar hepimizi ayrıca motive ediyor. Bu şekilde el emeği göz nuru eserlerde kalite ve çeşitlilik de artıyor" diye konuştu.

Kursiyerler ise, burada sadece sanat öğrenmekle kalmayıp, farklı yaş ve mesleki gruplarla bir araya geldiklerini ve güzel bir kaynaşma yaşadıklarını belirterek, "Bu kurslar bize adeta terapi oluyor. Güzel bir sosyal ortam oluşuyor. Evden farklı bir ortamda sosyalleşiyoruz. Herkesin kendine göre sevinç ve sıkıntıları var. Mesleki eğitimin yanında bunları birbirimizle paylaşıyoruz, terapi oluyoruz." dediler. CİHAN
<< Önceki Haber Mesleki ve sanat kurslarıyla rehabilite oluyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER