OTSO, üyelerine dış ticaret eğitimi verecek


Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı' nın (DOĞAKA) 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ihracat yapmak isteyen üyelerine eğitim verecek.

OTSO üyelerinin 'Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması' projelerinin DOĞAKA tarafından destekleneceğini belirten OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, "OTSO olarak bu proje ile Osmaniye'de faaliyet gösteren işletmelerin ihracat kapasitesini arttırmak ve Osmaniye'nin ihracatçı firmalara sahip bir şehir olarak büyümesine yardımcı olmak istiyoruz." dedi. Gerçekleştirilecek proje ile çeşitli engeller veya yetersizlikler nedeniyle hiç ihracat yapamamış olan veya düzensiz olarak ihracat yapan firmalar dış ticarete teşvik edeceklerini belirten Başkan Teke, "OTSO'ya üye firmaların düzenli ihracat yapar hale getirmek için 5 gün sürecek olan detaylı dış ticaret eğitimleri vereceğiz. İhracat yapmayı düşünen, yada ihracat konusunda yeni olan firmalarla, hali hazırda ihracat yapan firmalar bu proje kapsamında eğitimden faydalanacaklar. Bu projede maksat nasıl ihracat yapılır, ihracatta prosedürler, devlet destekleri nelerdir gibi bir çok konuda firmaların eğitim almalarıdır." diyerek projenin amacını açıkladı.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da bu tür projeleri desteklediklerini ve projenin amaçlarına ulaşarak Osmaniye'ye katkı sağlamasını istediklerini söyledi CİHAN
<< Önceki Haber OTSO, üyelerine dış ticaret eğitimi verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER