İnholland Üniversitesi'nde Girişimcilik Kürsüsü açıldı


Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu (ÜNİTEE) üyesi olan Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) Rotterdam İnholland Üniversitesi'nde 'Girişimcilik Kürsüsü açtı.

Rotterdam şehrinde İnholland Uygulamalı İlimler Üniversitesi'nde düzenlenen programa toplumunun saygın işadamları, politikacıları, Hollanda'da Türk Sivil toplum örgütleri, akademisyenleri ve Hollanda'nın önde gelen bir çok önemli şahsiyetinden oluşan 300'ü aşkın seçkin davetli katıldı.

Açılış törenine İnholland Yonetim Kurulundan Marcel Nollen ve Huug de Deug, Inholland Ekonomi Fakültesi Dekanı Eric Westhoek, HOGİAF Genel Sekreteri Ahmet Taşkan HOGIAF Girişimcilik Kürsüsü Başkanı Gürkan Çelik, Hollandalı KOBİ'lerin Başkanı Michaël van Straalen, Rotterdasm Erasmus Üniversitesinde Profesör Roy Thurik katıldı.

Açılışla ilgili açıklama yapan HOGİAF Genel Sekreteri Ahmet Taşkan, "Hollanda'da 100 bin civarında yabancı girişimci var. Bunlardan 23 bini Türk asıllı. Çok büyük bir potansiyel teşkil ediyor. Bunun Hollanda ekonomisine katkı sağlayacak hale getirilmesi lazım. Şu anda genel olarak, izole olarak işlerini yapıyorlar. Hollanda iş dünyası ile iletişimleri o kadar sağlıklı değil. Sağlam zeminlere oturmuş değil. Bu hakikaten bizim görüşümüze göre bu toplumsal bir sorundur. Bu sorunların çözülmesinin yollarından bir tanesi de akademik çalışmalar ile mümkündür. Yapılacak olan araştırmalar ile bu potansiyelin tüm Hollanda'ya gösterilmesi ve bu cevherin Hollanda toplumuna ekonomisine katkısının sağlanması çalışmasıdır." dedi.

İnholland Üniversitesi HOGİAF Girişimcilik Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Gürkan Çelik ise "Temel meşguliyetimiz araştırma yapmak ve eğitime programlarına hem yeni müfredat oluşturarak hem de dersler vererek katkı sağlamaktır. Bu sayede Hollanda genç İşadamları Federasyonu'nun potansiyelini etkin kullanmak ve akademik çalışmalardan faydalanmalarını sağlamaktır. Yaptığımız araştırmaların neticelerini onlarla paylaşıp onların iş dünyasında başarılı olmasını hedefliyoruz. Kürsünün ana hedefi ve amacı budur." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İnholland Üniversitesi'nde Girişimcilik Kürsüsü açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER