Avukat çiftin bahçe koltuğunun altına gizlenmiş dinleme cihazı bulundu

Avukat çiftin bahçe koltuğunun altına gizlenmiş dinleme cihazı bulundu

İzmir'in Karaburun ilçesinde ikamet eden avukat Kamil Ağaoğlu ve Aysun Solakoğlu Ağaoğlu çiftinin evinde, bahçedeki koltuğun altını gizlenmiş ortam dinleme cihazı bulundu. İzmir Barosu avukatı Ağaoğlu, kanunsuz bir şekilde evinin dinlendiğini belirterek, konut dokunulmazlığının da ihlal edildiğini söyledi.

Av. Kamil Ağaoğlu, temizlik sırasında bulunan cihaz hakkında açıklama yapmak için İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Dinleme cihazını kimin koyduğunu bilmediğini ama konut dokunulmazlığının ihlal edildiğini belirten Ağaoğlu, evlerinin 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde, Ezilenlerin Sosyalist Partisi-Sosyalist Kadın Meclisleri'nin, Suruç'ta hayatını kaybeden kadınlara atfettiği Ege Bölgesi yaz kampına evsahipliği yaptığını anlattı. Ortam dinleme cihazının, buna yönelik olarak etkinlikten önces yerleştirildiğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Evlerinde tesadüfen buldukları dinleme cihazının pille çalıştığını kaydeden Av. Ağaoğlu, "Cihaz mekanizmasında oksitlenme olmaması nedeniyle yakın bir tarihte koyulmuş olabileceğini değerlendiriyoruz. Devletin koca kulağının dinlediği milyonlarca insandan birisi olarak yaşadıklarımız, herkesçe tekrar hissedilecek bir durumdur ama aynı zamanda düşüncelerimizden ve mücadelemizden dolayı da siyasi bir saldırıdır. Bu devletin kolluk güçlerinin saldırgan bir çalışma tarzı, yargı mekanizmasının bir ürünüdür." dedi.

Ortam dinleme cihazıyla ilgili olarak, sonuç alamayacağını düşündüğü için savcılığa suç duyurusunda bulunmayacağını söyleyen Av. Ağaoğlu, "Sonuç almayacağımızı bildiğimiz için suç duyurusu amaçlı değil ama hakkımızda soruşturma mı, takip mi var diye öğrenmek için, kayda girmesi için dilekçeyle başvuracağım." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Avukat çiftin bahçe koltuğunun altına gizlenmiş dinleme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER