İHH, 51 bin hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırdı


İHH İnsanı Yardım Vakfı, 5 kıtada 99 ülkede kurban kesimi yaparak, 51 bin 770 hisse kurbanı 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. İHH ekipleri, abluka altında yaşayan Filistin ve Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine de toplamda 6 bin 20 hisse kurban dağıttı.

Kurban Bayramı dolayısıyla 5 kıtada 99 ülkede kurban kesimi gerçekleştiren İHH, 51 bin 770 hisse kurban dağıttı. Kurban dağıtılan ülkeler arasında Filistin ve Yemen de bulunuyor. İHH'nın önceliği Suriye krizinden etkilenen Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye içindeki ve dışındaki çok sayıda mülteci kamplarında, Suriye içerisinde farklı bölgelerde 7 bin 70 hisse dağıtıldı.

Filistin, Irak, Kuzey Irak, KKTC, Lübnan , Suriye, Ürdün ve Yemen'de de ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan İHH, Filistin ve Gazze'de 6 bin 20 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi. Yemen'de ise bin 200 hisse kesimi yapılarak bölgede yaşanan çatışmalarda zor durumda kalan ailelere yardım etti.

İHH ekipleri, Afrika'da da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika'da çok sayıda su kuyusu açan, katarak ameliyatları projesi yürüten İHH bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaptı. Burkina Faso, Cibuti, Çad (Çad-Nijeryalı mülteciler -Orta Afrikalı mülteciler), Etiyopya, Fildişi Sahilleri, G. Afrika, Gambiya, Gana, Gine, Kamerun (Kamerun-Orta Afrikalı mülteciler), Kenya, Komor Adaları, Liberya, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan (Darfur-Kesele-Hartum), Tanzanya, Tunus, Uganda, Zimbabve gibi ülkelerde kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Pakistan'da 2 bin 30, Afganistan'da 525 adet hissenin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirildi. İHH ekipleri, Balkanlar'da da çalışmalarına devam etti. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan'da (Preşova-Sancak) kurban çalışması yapıldı. Balkanlar'da farklı ülke ve bölgelerde toplamda bin 514 adet hisse kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri, sadece kurban eti götürmekle kalmıyor, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Vakfın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber İHH, 51 bin hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER