Köylüler 1300 ağaç için ayaklandı

İzmir’in Urla ilçesi Ovacık köyü'nde bin 300 ağaç kesilecek diye köylüler ayaklandı...

Köylüler 1300 ağaç için ayaklandı

İzmir’in Urla ilçesi Ovacık köyü sınırındaki ormanlık alana yapılacak Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için bin 300’e yakın ağacın kesilecek olması köylüleri ayaklandırdı. 

RES yapacak firma, bölgedeki türbinleri kurmak için bölgeye ekiplerini gönderdi. RES türbinlerinin gövde ve kanatlarının TIR'larla taşınabilmesi için ilk olarak orman yolu üzerindeki 300'den fazla çam ağacının kesilmesine karar verildi. Bölgede RES'i kuracak olan firma, RES parçalarını yol kenarındaki dev TIR'ların üzerinde bekletiyor. Firma, TIR üzerinde beklettiği RES parçalarını, yaklaşık bin 300 ağacı keserek orman içinde açacağı en az 6 metre genişliğindeki yolu kullanarak RES yapılacak alana taşıyacak. 

Ağaçların kesilmesine karşı çıkan Ovacık köyü sakinleri, RES inşaatının durdurulması için Danıştay’a yaptıkları başvurunun sonucunu beklerken, kesilecek olan ağaçların işaretlenmesiyle şoke oldu. Ovacık köyü muhtarı Veysel Erköse, ağaçların kesilmemesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Bölgede yüz yıllık ağaçlar bulunduğunu aktaran Erköse, "Ağaçlar zarar görmesin diye bugüne kadar çok çaba gösterdik. Ama şimdi birileri geldi ve o güzelim ağaçları para için kesip atacaklar. Buradaki ağaçlar kesilecek ve ormanın ortasından yeni yol açılacak. Bu vicdana sığar mı? RES'ler için başka boş alanlar mı yok? Gidip oralarda yapsınlar. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ağaçlarımızın kesilmesini istemiyoruz." diye konuştu.
<< Önceki Haber Köylüler 1300 ağaç için ayaklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER