Hakim, savcının Dumanlı ile ilgili talebini karara bağladı

Hakim, savcının Dumanlı ile ilgili talebini karara bağladı: Tutuklamayı gerektirecek somut delil yok

Hakim, savcının Dumanlı ile ilgili talebini karara bağladı

Özgür basına darbe operasyonunda Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasına ilişkin savcının itirazını değerlendiren 1. Sulh Ceza Hakimliği, daha önce verdiği ‘tutuklamayı gerektirecek somut delil yok’ kararını tekrarladı. Savcının tutuklama talebini yine reddeden mahkeme, ilk kararın yerinde olduğunu belirtti. İkinci defa tutuklamayı gerektirecek somut delil olmadığına karar verdi. Bu karar itiraz konusunda son sözü söyleyecek olan 2. Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Zaman Gazetesi’nde yer alan 2 köşe yazısı ve 1 haber suç delili gösterilerek hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasına savcı, itiraz ederek tutuklama talep etmişti. Savcının karar düzeltme talebini inceleyen 1. Sulh Ceza Hakimliği, ‘somut delil yok’ hükmünü tekrarladı. Verdiği ‘tutuklamaya gerek yok’ kararının yasa ve usule uygun olduğunu aktardı. Mahkeme, bu talebe ilişkin değerlendirmeyi yapması için dosyayı 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdi.

Ekrem Dumanlı’nın mahkemedeki savunmasının 2,5 dakikalık bölümü youtube.com’a düşmüştü. Hakkındaki suçlamalar için, “Bana ait olan kısmı, yani iki yazı (Hüseyin Gülerce ve Ahmed Şahin’in köşe yazıları) bir de haber. Bu mudur efendim?” diye soran Dumanlı’ya hakim, “Evet. Öyle suçlanıyorsunuz.” cevabını veriyordu.
<< Önceki Haber Hakim, savcının Dumanlı ile ilgili talebini karara bağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER