İstanbul'da okullar tatil edildi mi?

İstanbul’da başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Kar, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Kar yağışı gözleri İstanbul Valiliği'ne çevirdi. Peki okullar tatil edildi mi?

İstanbul'da okullar tatil edildi mi?

Okullar tatil edilecek mi sorusunu soran veli ve öğrenciler Valiliğin konuyla ilgili açıklamasını bekliyor.

Okullar tatil edildi mi? İstanbul'da başlayan kar yağışı velilerin ve öğrencilerin cevabını merak ettiği bir numaralı soru. İstanbul Valiliği konuyla ilgili bir açıklama henüz yapmadı. İstanbul, dün akşam saatlerinden itibaren mevsimin ilk karıyla tanıştı. Yağmurla karışık başlayan kar ilerleyen saatlerde tamamen kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığı da 4 derecenin altına düştü. Başta Çamlıca Tepesi olmak üzere kentin yüksek kesimleri karla birlikte beyaza büründü. Kar, ağaçları da adeta gelin gibi süsledi. Kar yağışının bugün ve yarın da etkili olması bekleniyor.

Kar ve soğuk hava en çok Suriyeli ve evsiz vatandaşları etkiledi

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar ve soğuk hava, en çok dışarıda kalan Suriyeli ve evsiz vatandaşları etkiledi. Evsiz vatandaşların bir kısmı Zeytinburnu Spor Kompleksi’ne yerleştirilerek soğuktan korunmaları sağlandı.

İstanbul, dün akşam saatlerinden itibaren mevsimin ilk karıyla tanıştı. Sulu kar ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığı da 4 derecenin altına düştü. Soğuk ve karlı hava en fazla dışarıda kalan Suriyeliler ile evsiz vatandaşları etkiledi. Kimi bankamatikleri kendine mekan tutarken kimi de battaniyelere sarılarak otobüs duraklarındaki banklarda sabahladı. Birçok Suriyeli çocuk ise aileleri tarafından bırakıldığı İstiklal Caddesi’nde dilencilik yapmayı sürdürdü.

Evsiz vatandaşlar, belediye ve polis ekipleri tarafından toplanarak Zeytinburnu Spor Kompleksi’ne yerleştirildi. Evsiz vatandaşların burada barınma, yiyecek ve temizlik ihtiyaçları giderildi. Bazı evsizler ise ekiplerin yardım teklifini kabul etmedi.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İSTANBUL Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:

07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü seferi

08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi

08.00 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi

09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi

09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferi

10.45 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi
<< Önceki Haber İstanbul'da okullar tatil edildi mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER