Acun Ilıcalı'ya suikast planında yeni gelişme

Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar'ın ev ve iş yerlerine ait kroki ve fotoğrafların ele geçirildiği soruşturmanın detayları...

Acun Ilıcalı'ya suikast planında yeni gelişme

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10.  maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce, yapımcı Acun  Ilıcalı ve Adnan Oktar'ın evlerine ait krokilerin ele geçirildiği  "El Kaide  terör örgütü"ne yönelik soruşturma tamamlanarak, 12 şüpheli hakkında 34 yıla  kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ayhan Bedirhan tarafından hazırlanan 67 sayfalık iddianamede, El Kaide terör örgütünün kuruluşu, yapısı ve işleyişi  hakkında bilgiler verildi.  İddianamede, operasyon kapsamında şüphelilerden ele geçirilen bilgisayarlardaki şifreli klasörlerin bilişim uzmanları tarafından çözüldüğü  belirtildi.

Şüphelilerin, Acun Ilıcalı'nın iki ayrı evinde ve iş adresinde keşifler yaptığının tespit edildiği kaydedilen iddianamede, bilgisayarlarda Ilıcalı'nın  evi ve iş yerine ait fotoğrafların da olduğu aktarıldı. Bilgisayarlardaki şifreli klasörlerde, Adnan Oktar'ın evine ait kroki ve fotoğrafların da bulunduğu belirtilen  iddianamede, ayrıca Koç Müzesi, Amerikan Büyükelçiliği ve Balat'taki bir sinagoga  ait internet üzerinden ulaşılan krokilerin de yer aldığı ifade edildi.

İddianamede, 7'si tutuklu 12 şüphelinin, "El Kaide terör örgütüne üye  olmak", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi  suçlardan 15 yıl ile 34 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep  edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce onaylanan iddianame, TMK'nın  10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da 3 ay önce yapılan operasyonlarda, El Kaide  üyesi olduğu iddia edilen 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve iş  yerlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 22 kilo A-4 patlayıcı maddenin de ele  geçirildiği bildirilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na  sevk edilen 12 şüpheliden 7'si tutuklanmış, 5'i ise serbest bırakılmıştı.
         
<< Önceki Haber Acun Ilıcalı'ya suikast planında yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER