ABD Adana 2. Konsolosu Babb:

ABD Adana 2. Konsolosu Babb: "Çözüm süreci sonrası insanların hayatını kaybetmemesi ve akan kanın durması bizi sevindirdi"


MERSİN (A.A) - ABD Adana 2. Konsolosu Joseph Babb, çözüm süreci sonrası insanların hayatını kaybetmemesinin ve akan kanın durmasının kendilerini sevindirdiğini bildirdi.
     AK Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre Babb, Mersin İl Başkanı Mekin Merter Saltı ziyaret etti.
     Babb, parti binasında gerçekleştirilen ziyaretindeki konuşmasında Türkiyenin komşuları açısında bir model olduğunu düşündüklerini ifade ederek şunları kaydetti:
     "Çözüm süreci sonrası insanların hayatını kaybetmemesi ve akan kanın durması bizi sevindirdi. Buna paralel olarak Doğu ve Güneydoğu bölgesinde ekonomik fırsatlar da yaratılacak. Şiddet olmazsa istihdam ve kalkınma imkanları da artacaktır. Barış sürecinde desteğimizi sesli bir şekilde ifade ediyoruz. Size ve hükümetinize bu süreçte nasıl müzakere edileceğini ve nasıl değişiklikler yapılacağını söyleyecek değiliz. Ama her iki tarafın da silahları bırakıp bu konuyu demokratik zeminde çözmek istemeleri bizi sevindiriyor."
     İl Başkanı Salt ise, hükümetin çözüm süreci konusunda çok titiz olduğunu belirterek süreçle ilgili gereken hassasiyetin gösterildiğini ve her kesimin de bu süreci desteklemesi gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ABD Adana 2. Konsolosu Babb: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER