İstanbul’da 1298 çatı yandı!

İstanbul'da 2013 yılında 1298 baca ve çatı yangını meydana geldi. Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), özellikle tadilat, tamirat ve yenileme çalışmalarının uzman kişilerce yapılması uyarısında bulunuyor.

İstanbul’da 1298 çatı yandı!

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), özellikle kış aylarında artan çatı yangınlarına dikkat çekerek, tadilat, tamirat ve yenileme çalışmalarının uzman kişilerce yapılması gerektiğine dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın istatistiklerine göre; sadece İstanbul'da 2013 yılında 1298 çatı ve baca yangını çıktı. Tüm yangınların yüzde 5.1'ini oluşturan baca ve çatı yangınlarının sayısı 2014 yılının ilk döneminde bile 170'e ulaştı. Konut ve iş yerlerinin yanı sıra Haydarpaşa Gar Binası ve Galatasaray Üniversitesi gibi tarihi binalarda da çıkan çatı yangınları, mal ve can kayıplarıyla birlikte kültürel değerlerin de önemli ölçüde zarar görmesine yol açıyor. 

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirasının korunarak geleceğe taşınmasında çatı ve cephe uygulamalarının hayati öneme sahip olduğunu kaydederek, “Özellikle tarihi ve eski binaların tamirat, tadilat ve restorasyonlarında yer önceden görülmeli, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman kişilerin desteği ve görüşleri doğrultusunda gerekli önleyici tedbirler alınmalıdır" dedi. 

Yavuz, baca ve çatı yangınlarının birçok nedeni olduğunu belirterek, "Bacaların tekniğe uygun inşa edilmemesi, temizlenmeyen sobalar, çatı aralarının amacına aykırı kullanımı, tedbir alınmadan çatı tamiratı yapılması ve elektrik kablolarının kuralsız şekilde çatı arasına döşenmesi gibi nedenler, baca ve çatı yangınlarına davetiye çıkarıyor. ÇATIDER olarak, çatı aralarını imara açarak kullanıma uygun haline getirilmesini öneriyoruz. Böylece doğru proje, doğru inşaat teknikleri, doğru yalıtım ve doğru kaplama malzemesi kullanılarak, yangın tehlikesi azalacaktır" dedi.

<< Önceki Haber İstanbul’da 1298 çatı yandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER