A. Nazif Zorlu: 'Zorlu Center’ı hayır kurumuna bağışlarım!'

Yolsuzluk operasyonu kapsamında Ahmet Nazif Zorlu’nun ifadesi alındı. Zorlu Center’ın sahibi Ahmet Nazif Zorlu, bir televizyon programında “Bir metrekare bile aştığını ispatlasınlar Zorlu Center’ın tamamını hayır kuruluşuna bağışlarım” demişti.

A. Nazif Zorlu: 'Zorlu Center’ı hayır kurumuna bağışlarım!'

Yolsuzluk operasyonu kapsamında Ahmet Nazif Zorlu’nun ifadesi alındı. İmar izninin üç katı inşa edilen Zorlu Center’ın yanısıra, savcıların TOKİ’yle ilgili olarak soruşturmayı derinleştirdiği öğrenildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturmasında işadamı Ahmet Nazif Zorlu ifade verdi. Taraf Gazetesinin haberine göre; dün sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na giden Zorlu’nun, soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner tarafından ifadesi alındı. İfadeden sonra Zorlu, ifadenin ardından adliyeden ayrıldı. 17 Aralık operasyonlarının birinci dalgasında hakkında herhangi bir işlem yapılmayan Zorlu, daha sonra soruşturmayı başlatan savcı Mehmet Yüzgeç tarafından ifadeye çağrılmıştı. Ancak Yüzgeç, Zorlu’nun ifadeye çağrıldığının ertesi günü soruşturmadan alınıp 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne duruşma savcısı olarak atanmıştı.

ZORLU CENTER’IN SONU HAYIR KURUMU
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının TOKİ ayağı ile ilgili ifadelerin devamının geleceği öğrenilirken, Zorlu’nun Karayolları’na ait araziye inşaa ettiği Zorlu Center akıllara geldi. AVM’nin imar izninin üç katı inşaatla nasıl açıldığına kimse akıl erdirememişti. Yasal boşluklardan faydalanılarak 232 bin metrekare inşaat iznine sahip alana 615 bin metrekare inşaa edilen Zorlu Center’ın sahibi Ahmet Nazif Zorlu, bir televizyon programında “Bir metrekare bile aştığını ispatlasınlar Zorlu Center’ın tamamını hayır kuruluşuna bağışlarım” demişti.

KALYONCU DA İFADE VERDİ
25 Aralık soruşturması kapsamında ise işadamı Cemal Kalyoncu ifade verdi. Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na avukatlarıyla birlikte gelen Cemal Kalyoncu yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.Söz konusu soruşturma, savcı Muammer Akkaş tarafından başlatılmıştı. 41 ismin şüpheli sıfatıyla geçtiği dosya daha sonra Akkaş’tan alınmıştı. Savcı Akkaş ise Tekirdağ’a tayin edilmişti. Akkaş’tan alınan soruşturmayı 4 Terörle Mücadele savcısı yürütüyor. İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak  tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işadamları Mehmet Cengiz ve Avni Çelik de ifade vermişti.


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER