'Savcılık soruşturma başlatırsa istifa ederim'

Almanya'da SPD eski milletvekili hakkındaki soruşturmayla ilgili SPD'yi uyardığı ortaya çıkan bakanın istifası bekleniyor

'Savcılık soruşturma başlatırsa istifa ederim'

  •  "Savcılığın soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği yönünde kanaate varması durumunda istifa edeceğim"

Başbakan  Merkel'in SPD eski milletvekili Edathy hakkındaki soruşturmayla ilgili SPD yönetimini uyardığı ortaya çıkan eski İçişleri Bakanı Friedrich'in halen yürüttüğü Gıda ve Tarım Bakanlığı görevinden istifa etmesini istediği iddia edildi. 

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski milletvekili Sebastian Edathy hakkındaki soruşturmayla ilgili SPD yönetimini uyardığı ortaya çıkan eski İçişleri Bakanı Friedrich'in halen yürüttüğü Gıda ve Tarım Bakanlığı görevinden istifa etmesini istediği öne sürüldü.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski milletvekili Sebastian Edathy hakkındaki çocuk pornografisi soruşturmasının eski İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich tarafından SPD yönetimine bildirildiğinin ortaya çıkması ülke siyasetinde tartışmalara neden oluyor. Olaydan dolayı Başbakan Angela Merkel'in eski İçişleri Bakanı Friedrich'e kızgın olduğu ve halen yürüttüğü Gıda ve Tarım Bakanlığı görevinden istifa etmesini istediği iddia ediliyor. Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer'in de bu nedenle Friedrich ile özel bir görüşme yapacağı bildirildi.

Yeşiller Partisi Grup Başkanı Michael Kellner de Friedrich'in istifa etmesi gerektiğini belirtti. Kellner, Friedrich'in görevini kötüye kullandığını ve bunun kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı. 

Başbakan Angela Merkel'in Friedrich'in istifası konusunda geri adım atmaması gerektiğini belirten Kellner, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ve SPD Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann, Edathy'nin kimler tarafından uyarıldığı konusunda açıklama yapmaları gerektiğini vurguladı. 

Öte yandan, Gıda ve Tarım Bakanı Friedrich ise şu an için istifa etmeyeceğini ancak savcılığın soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği yönünde kanaate varıp hakkında soruşturma açması durumunda istifa edeceğini açıkladı. 


<< Önceki Haber 'Savcılık soruşturma başlatırsa istifa ederim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER