Mandela'dan genç liderlere tavsiye

One Young World zirvesine Mandela'nın tavsiyeleri damgasını vurdu.

Mandela'dan genç liderlere tavsiye

Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg'ta gerçekleştirilen dünyanın en büyük gençlik buluşması "One Young Leader" zirvesi sona erdi. Programın kapanış konuşmasını yapan Nelson Mandela’nın eski eşi Winnie Mandela, 190 ülkeden bin 300 genç lidere, "Ülkenize dönünce hükümet nedir öğrenin ve paralarınızın nereye harcandığını araştırın." dedi.

Nobel Ödüllü Kofi Annan, Muhammed Yunus, ünlü müzisyen Bob Geldof, Virgin şirketinin patronu Richard Branson, model Lily Cole, Huffington Post’un baş editörü Arianna Huffington gibi isimlerin katıldığı 'genç Davos'ta, eğitim, işşizlik, yolsuzluk, insan hakları gibi dünya proplemlerine çözüm arandı.

GENÇ BARZANİ, 190 LİDERE SURİYE'Yİ ANLATTI

Sandton Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirveye 25 kişilik heyetiyle katılan Neçirvan Barzani’nin oğlu İdris Barzani, Savaştan çıkmış toplumlar için eğitim çok önemlidir. Yardıma muhtaç çocukların sesine kulak kısamayız, hemen yardımlarına koşmalıyız. Johannesburg’ta Ortadoğu’nun sorunlarını dile getirdim. Bu bağlamda Suriye’deki durum hakkında konuştum. Kürdistan’da, Irak’ta, Türkiye’deki sığınmacı kamplarınında yaşayanların acil yardıma ihtiyacı olduğundan bahsettim. Sorunlarımızı kendimize saklamaktansa dünya ile paylaşmalıyız." dedi.

Zirveye Türkiye’yi temsilen  Ece Yiğit , Kofi Annan ''gücün bizde olduğunu herşeyi yapabileceğimizi söyledi." sözleriyle programı anlattı.

One Young World zirvesinin 2014’te İrlanda’nın Dublin şehrinde düzenlenmesine karar verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Mandela'dan genç liderlere tavsiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER