Fenerbahçe - Trabzonspor maçı için ilginç uyarı...

İki takım da son haftalarda gollü maçlar oynadı.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçı için ilginç uyarı...

Süper Lig’de büyük bir maçın vakti daha geldi, çattı; Fenerbahçe-Trabzonspor... Bu akşamki zorlu 90 dakika öncesi, iki takımın istatistiklerine bakınca ‘gollü bir maç’ ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor. Çünkü Fenerbahçe, ligde geride kalan 6 haftada tam 16 kez fileleri sarsıp ‘en çok gol atan ekip’ unvanını alırken, kalesinde 7 gol gördü.

Trabzonspor, Süper Lig’de 6 karşılaşmada, 6 gol bulup, rakiplere de 6 gol şansı tanısa da Avrupa Ligi’nde coştu. Bordo mavili takım, UEFA Avrupa Ligi’nde şu ana kadar oynadığı toplam 8 karşılaşmada tam 18 kez ağları salladı. Filelerinde ise 7 gol gördü. Fırtına son oynadığı maçta Avni Aker’de İtalyan Lazio ile 3-3’lük skorla berabere kaldı.

MAÇ, SONLARA DOĞRU DA KOPABİLİR

İKİ ezeli rakibin de, ‘mutlak galibiyet’ parolası ile çıkacağı maçta ‘gol kokusu’ olduğu kesin... Uzatma anları dahil, ligde her 15 dakikalık dilimde gol atmayı başaran Fenerbahçe, 76 ve 90. dakikalar arasında 4 gol yedi. Trabzonspor da aynı dönemde 2 defa gol sevinci yaşadı. Bu nedenle oyun kilitlenirse, mücadelenin son anlara doğru kopabilme ihtimali de öne çıkıyor.

Geride kalan 6 haftada 43 gol pozisyonuna giren Ersun Yanal’ın öğrencileri, 16 kez ağları sarstı. Böylelikle yüzde 37’lik ortalama tutturdu. Mustafa Akçay’ın talebeleri ise, rakibine göre daha az şans yarattı. Trabzonspor, 28 gol pozisyonunda sadece 6 kez güldü. Yüzde 21’lik bir ortalama yakaladı.


<< Önceki Haber Fenerbahçe - Trabzonspor maçı için ilginç uyarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER