CHP'li Erdem: Silvan'daki yasağın hiçbir hukuki dayanağı yok


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 3 mahallesinde 9 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan ve yoğun saldırı altındaki Silvan'da uygulanan olağanüstü hale ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Sivil halkın elektriksiz ve susuz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Erdem, "Silvan'da yaşananlar, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinden bugüne dek sürdürdüğü savaş politikalarını bir devamı niteliğindedir. 9 gün boyunca 100 kişinin yaşadığı bölgede halkın tümünü 'terörist' olarak niteleyerek çoluk çocuk demeden tüm yurttaşların yaşam hakkının hedef alınmasının insanları terörize etmekten başka bir amacı olamaz. Bölgede elektrik ve su sıkıntısının yanında ekmek dağıtımının bile engellendiğini haberleri bize ulaşıyor. Bu yapılanların tümü hukuka aykırıdır. AKP bu kaos stratejisinden acilen vazgeçip Silvan'daki yasağı kaldırmalıdır." dedi.

"ASIL AKP'NİN DİKTA REJİMİ KAMU DÜZENİNİ BOZUYOR"

Silvan'da yaşananların terörü tırmandırdığını kaydeden CHP İstanbul Milletvekili, "AKP'nin bu tutumu, teröristlerin bölgeye odaklanmasına ve güvenlik güçlerimizle çatışmasına da neden olmaktadır. Bir halkı günlerce aç susuz bırakarak esir almak ve kadın, çocuk demeden rastgele insanları hedef alarak öldürmeye çalışmak, terörle mücadele değil; ancak terörü kışkırtmak olarak nitelenebilir. AKP'nin kamu düzenini sağlamak adına, insanları kutuplaştırarak, tüm sivil toplum bileşenlerini hedef alarak ve kendinden olmayan muhalif her kesimi terörist diye yaftalayarak kurmaya çalıştığı dikta rejimiyle asıl kamu düzenini kendisi bozmaktadır." ifadelerini kullandı.

"AKP POLİTİKALARI KAN VE GÖZYAŞINDAN BAŞKA BİR ŞEY ÜRETMEDİ"

Eren Erdem açıklamasının devamında şunları kaydetti: "İlk yıllarında sözümona 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığını savunduğunu iddia edenler, bugün maalesef iktidarını yaşatabilmek için kendi yurttaşının yaşama hakkını gasp ediyor. Tarihimizin hiçbir döneminde toplumsal belleğimiz bu kadar kısa sürede bu kadar acıyla doldurulmadı. AKP'nin tahayyül ettiği rejim, şu ana değin kan ve gözyaşından başka hiçbir şey üretmedi. Son 13 yıllık siyasi tarihimiz, ne yazık ki, toplu katliamların, düşmanlaştırmanın, yok saymanın, kutuplaştırmanın, bombaların, acıların ve gözyaşının tarihi olarak kitaplara geçecek. Biz, CHP olarak, tüm bu yaşanan hukuksuzluk ve insanlık dramına karşı, ısrarla yurttaşlarımızın yaşam haklarının ve partimizin 'yurtta barış' anlayışının savunucusu olmaya devam edeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Erdem: Silvan'daki yasağın hiçbir hukuki dayanağı yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER