Bir Bilal'e Bir Sümeyye'ye

Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez Meram ilçesindeki eski başkanlık konutunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) devretti.

Bir Bilal'e Bir Sümeyye'ye

Zaman Gazetesi'nin haberine göre Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Aralık 2014 tarihinde Türkiye Gençlik Vakfı ile protokol yapma yetkisi verdiği Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in TÜGVA ile 15 Ağustos 2014 tarihinde protokol imzaladığı öğrenildi.

‘Başkanlık konutu' belediyenin iki yıl önce Evliya Çelebi Parkı'nda başlattığı yenileme çalışmalarında restore edildi. Konutun uzunca bir süre Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) devredileceği konuşuldu. Konut, hem Dışişleri Bakanlığı döneminde hem de başbakanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu'na ofis olarak tahsis edildi. Başkanlık konutunun, TÜGVA'ya devriyle ilgili bugüne kadar ne Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ne de TÜGVA'nın resmi internet sitelerinde herhangi bir bilgi paylaşımı olmadı. Konyalılar, geçen hafta sonu Evliya Çelebi Parkı'ndaki başkanlık konutunun önüne konulan tabela ile ‘Türkiye Gençlik Vakfı Melikşah Gençlik Merkezi' olduğunu öğrendi. TÜGVA Konya Temsilcisi Ahmet Murat Koru, konu hakkında bilgi vermeyeceğini belirtip belediyeden bilgi alınabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Danışmanı Galip Marlalı ise başkanlık konutunun ‘5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75. maddesinin (c) fıkrası' gereği Belediye Meclisi'nin kararına istinaden Türkiye Gençlik Vakfı ile imzalanan protokol çerçevesinde devredildiği bilgisini verdi. Galip Marlalı, Başkan Akyürek ile TÜGVA arasındaki protokolün 15 Ağustos 2014 tarihinde imzalandığını kaydetti.

BİLAL ERDOĞAN'A KAYMAKAMLIK BİNASI
Geçtiğimiz günlerde de Zeytinburnu Belediyesi eski Kaymakamlık binasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV'e tahsis ettiği ortaya çıkmıştı.

Zaman
<< Önceki Haber Bir Bilal'e Bir Sümeyye'ye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER