ODA TV'nin talimatıyla Bank Asya yöneticilerine operasyon

ODA TV'nin Bank Asya yöneticilerine neden operasyon yapılmadığını sorduğu 'haberden' sadece iki hafta sonra 78 kişi gözaltına alındı.

SHABER3.COM


ODA TV AKP iktidarının Hizmet Hareketi'ne karşı yürüttüğü soykırım operasyonlarında koç başı görevi görmeye devam ediyor.

Türkiye güne Bank Asya'da görev alan üst düzey isimlere yönelik operasyon haberiyle uyandı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bankanın 78 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un talimatı üzerine Anadolu Cumhuriyet Savcısı Alim Yaşar, tarafından başlatılan operasyon ODA TV için sürpriz olmadı. Çünkü AKP'nin Cemaat'e yönelik operasyonları ile ilgili kamuoyu oluşturma görevini ilk günden itibaren gönüllü olarak üstlenen ODA TV'de 2 hafta önce Sam Menteş imzasıyla 'Bankaya binlerce para yatıran insan hapiste yöneticilere neden dokunulmuyor? Bu mu 'FETÖ'yle mücadele? içerikli bir yazı yayınlandı: 

"15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından onbinlerce kişi çıkarılan OHAL KHK’larıyla kamudan ihraç edildi. Binlerce kişi de tutuklandı. İhraç ve tutuklamalara delil olarak ise sıklıkla ByLock kullanıcısı olmak ve Bank Asya’ya para yatırmak gösterildi. Bazı dosyalarda sadece Bank Asya’ya para yatırmak ihraç veya tutuklama için yeterli delil olarak gösterildi. Haliyle burada Bank Asya’ya ilişkin yürütülen soruşturmanın ne durumda olduğunu sormak gerekiyor. Öyle ya binlerce kişi hakkında suçlamalara neden olan bankanın soruşturmasında da büyük bir yol alınmış olsa gerek. Ancak karşımıza bambaşka bir tablo çıktı." 

TUSKON İddianamesi'ni yazan savcı Ercan Devrim'e atıf yapan Menteş "Yani savcı Devrim diyor ki; Bank Asya örgüt için çok önemli. Banka üzerinden terörizmin finansmanına yönelik yüklü para transferi yapıyorlar ancak henüz Bank Asya’ya açılan bir dava yok! Bank Asya'ya para yatırmanın delil olduğu ve insanların halihazırda yargılandığı koşullarda Bank Asya'yı kuranlar ve yönetenler, bankada hisse sahibi olanlar hala "soruşturuluyor!"

ODA TV bugünkü operasyon sonrası gururla 2 haftaki yargıya talimat verdiği haberi hatırlattı.

BDDK, 30 Mayıs 2015'te Bank Asya'ya el koyarak yönetimini TMSF'ye devretmişti. Banka, 15 Temmuz darbe girişimi ardından KHK kararı ile kapatılmıştı.




<< Önceki Haber ODA TV'nin talimatıyla Bank Asya yöneticilerine operasyon Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER