Bahçeli'den şaşırtan Barzani açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li Sinan Oğan'ın aracına yönelik saldırıya Lastiğe kurşun sıkan beyne niye sıkmasın. Saldırılar mizansen" yorumunda bulundu. Bahçeli, Barzani'nin partisinin de 'evet' kampanyası yürütmesine ilişkin ise "Almanya ‘Hayır oyu vereceğim’ diyorsa, Barzani de ‘evet’ versin. Ben milletimin iradesini esas alırım" dedi.

SHABER3.COM

Devlet Bahçeli, referandum kampanyasına başladı. Cumartesi günü Elazığ’da ‘evet’ için miting yapacak olan MHP lideri, basın turu kapsamında ilk ziyaretini ise Hürriyet Gazetesi’ne yaptı.

İşte Bahçeli’nin açıklamalarından önemli bölümler;

BARZANİ’NİN PARTİSİNİN EVET KAMPANYASINA İLİŞKİN

(Barzani'nin evet oyu vermesini nasıl buluyorsunuz?) “Almanya ‘Hayır oyu vereceğim' diyorsa, Barzani de ‘evet' versin. Ben milletimin iradesini esas alırım. Yani CHP'nin hayırını bir başkasının evetini dikkate almak durumundayım. Bu ülkenin evladıyım ve burada siyaset yapıyorum. Ona bakarsan PKK'nın durduğu yer ile CHP'nin durduğu yeri nasıl izah edeceksin? Böyle mukayese olmaz. PKK ile Barzani ile bizi bir araya getirerek MHP'ye yöneltilen bir eleştiri kimin aklında varsa şeytani düşünüyor demektir.”

SİNAN OĞAN’A SALDIRI İLE İLGİLİ: KAFASINA NİYE SIKMASIN?

(‘Ülkücüler başladığı işi yarım bırakmaz' sözünüz farklı algılamalara neden oldu) Çok açık ve net. Öyle bir niyetin olmadığını söylüyoruz. Ülkücü ‘Ben seni konuşturmayacağım, toplantını şöyle yapacağım, sana da şunu yapacağım' diyorsa gidip kürsüyü eliyle itip çıkmaz. Bu kesin bir mizansen. Böyle bir şeye biz karar vermiş olsak, o gerçekleşir. Ülkücü bir niyetle varmışsa tamamlar. Diyor ki lastiğimi patlattılar. Lastiğe kurşun sıkan beyne niye sıkmasın. Ciddiye almamak lazım. Buna benzer şeyler muhtemelen daha da olabilir. Yolumuza devam etmeliyiz. Mesela kürsü yıkmak yerine Erdoğan'ın Almanya seyahatinde yanında bulunmayı tercih ederim. Kürsüyü niye yıkayım? Viyana kapılarına kadar gelmiş bir ecdadın evladıyım ben. İftirada alçaklığı bulursun da espride alçaklık olmaz.O hakarete girer.”

GÖÇMEN POLİTİKASINA İLİŞKİN

(Göçmen anlaşmasının yürürlükten kaldırılması düşüncesi) Sabırlı olmak lazım. Türkiye'ye sığınmacı olarak gelmiş olanları Avrupa'ya karşı bir başka silah olarak kullanmak doğru değildir. Silahtan kaçanları siz daha sessiz bir silah haline dönüştürüp, diplomatik kılıfla bir başka yerde kullanamazsınız. Bu da insani değil.

BARZANİ VE KÜRDİSTAN BAYRAĞI İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Havalimanında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı asılması üzerine başlayan tartışmalara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil olmuş ve "Sayın Başbakan Barzani paçavrasını gündeme getirmenin iyi niyetlilik olmadığını söylüyor. Kötüye kötü demenin neresi iyi niyetlilik değildir? Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi? Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam. Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz." demişti.
<< Önceki Haber Bahçeli'den şaşırtan Barzani açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER