Avrupalı parlamenterden Türkiye'ye işkence tepkisi

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Portekizli üyesi Ana Gomes, Türkiye'deki hukuksuzlukları ve diplomatlara yapılan işkenceyi AP gündemine taşıdı.

Avrupalı Parlamenterden Türkiye'ye sert işkence tepkisi

Avrupa Parlamentosu Portekizli üyesi Ana Gomes Türkiye'deki hukuksuzlukları ve diplomatlara yapılan işkence ile ilgili bir konuşma yaptı. 

Siyasi İstikrarın tek başına bir değer olmadığını vurgulayan Gomes, Türkiye'ye Hukuka dönmesi konusunda baskı yapılaması gerektiğini söyledi. 

GOMES: DİPLOMATLARIN MARUZ KALDIĞI MUAMELE KORKUNÇ!

Kendisi de eski bir diplomat olan Gomes, Türkiye'de diplomatlara emniyette işkence edilmesine tepki gösterdi.

Gomes şunları dile getirdi: "Bizim değerlerimiz neler? Değerlerimiz, insan hakları, demokrasi, ve hukukun üstünlüğüdür. İşte bu yüzden Batı Balkanlar ve Türkiye’ye ilişkin politikamızın, ana unsuru ve stratejisi sivil toplumu desteklemek olmalıdır. 

Böylece sivil toplumlar, insan haklarının iyileşmesini sağlamak için kendi hükümetleri ve yöneticileriyle birlikte daha etkin çaba sarf edebilirler.

"AVRUPA BİRLİĞİ SESSİZ KALAMAZ"

Burada ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Türkiye'de meydana gelen gelişmeleri gözardı edemeyiz. Türkiye'nin önemine binaen. 

Hâkimler ve pek çok kadın kötü şartlar altında hapishanede. 

Ayrıca, eski bir diplomat olarak Türkiye’de eski diplomatların uğradıkları muamelelerle ilgili korkunc gerçekleri dile getirmek durumundayım. Avrupa Birliği bu konuda sessiz kalamaz."

DİPLOMATLARA İŞKENCE BARO RAPORUNDA

Ankara Barosu’na bağlı Avukat Hakları Merkezi, Cezaevi Kurulu ve İnsan Hakları Merkezi; Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’ndaki işkence iddialarına ilişkin rapor hazırladı.

Hazırlanan raporda eski Dışişleri Bakanlığı personeline yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına 105 kişiye işkence yapıldığı belgelenmişti. 
<< Önceki Haber Avrupalı parlamenterden Türkiye'ye işkence tepkisi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER