Andy-ar ve Gezici araştırma birbirini teyid etti

Anket şirketlerinden Andy-Ar, Habertürk için yaptığı ankette seçimlere katılım oranını %91 buldu. Bir başka anket şirketi Gezici'ye göre ise %88 katılımda bile AKP'nin oyu %34-35'e düşer.

Andy-ar ve Gezici araştırma birbirini teyid etti

ANDY-AR şirketinin Habertürk Gazetesi'ne özel yaptığı 1 Kasım seçimleri araştırmasında, partilerin son durumlarına ilişkin kritik bir bilgi yer aldı. Araştırmaya göre 1 Kasım’da sandığa gidip oy kullanacağını kaydeden seçmenin oranı ise % 91 oldu
ANDY-AR: KATILIM %91 ÇIKABİLİR

ANDY-AR, seçmene 1 Kasım genel seçiminde sandığa gidip gitmeyeceğini sordu. Ankete katılanların % 90.8’i “Evet, oy kullanacağım” derken, “Hayır, oy kullanmayacağım” diyen seçmenin yüzdesi 8.3 olarak saptandı. Geçersiz oy vereceğini belirtenlerin oranıysa % 1’e yakın çıktı.




MURAT GEZİCİ: KATILIM %88 OLURSA AKP %34-35'E KADAR DÜŞER

Andy-Ar anketinin seçimlere katılımın %91 olacağını bulmasının ardından bir başka anket şirketi olan Gezici araştırmanın sahibi Murat Gezici'nin 2 gün önce attığı tweetler akıllara geldi. Gezici kendi adresinden attığı tweetlerde son yılların katılım oranı en yüksek seçiminin 1 Kasım olabileceğini ifade ederek ''eğer katılım %88 olursa AKP %34-35 çıkar'' dedi. Gezici şunları yazdı:

''Seçmenin sandığa katılımın arttığını gören mekanizmalar, muhalefetin oylarını düşük gösteriyor.Sandığa katılım artıkça MHP ve CHP yükseliyor. Bu anket firmaları kadar onları kamuoyuna çıkaranlar da suçludur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme oranını %26 yaptılar. 2002 yılından bu yana genel seçimler olarak sandığa katılımın en yüksek seçimi 1 Kasım olabilir. Oyun kurucular bunu gördü ve anketlerle engellemek istiyorlar. Sandığa katılım %88 olursa AKP % 34- 35'e düşer..  Sandığa katılım artıkça muhalefetin oyları artıyor.''

SAMANYOLUHABER.COM / HABERTURK
<< Önceki Haber Andy-ar ve Gezici araştırma birbirini teyid etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER