AKP zulmü bir gencin hayatını daha söndürdü

İzmir’in Tire ilçesinde uzun süre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapan Mehmet Ali Ölçer, Hizmet Hareketi’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanmıştı. Hala daha tutuklu olan Mehmet Ali Ölçer’in 21 yaşındaki kızı Tuğçe Ölçer girdiği bunalım sonrası dün intihar etti. Savcı babasına cenazeye katılım izni vermedi.

SHABER3.COM

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi’nden 2014 yılında mezun olan Tuğçe Ölçer, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisiydi. 

Babası tutuklandıktan sonra büyük bir travma yaşayan talihsiz kız bir süredir bunalımdaydı ve iddiaya göre dün İzmir Buca’da ailesiyle birlikte yaşadığı evin balkonundan kendini boşluğa bırakarak atladı. Genç kız olay yerinde hayatını kaybederken, acı haberi duyan arkadaşları ve yakınları yasa boğuldu.

SAVCI CENAZE İZNİ VERMEDİ

Menemen’de tutuklu bulunan babası Mehmet Ali Ölçer, haberin ardından yıkılırken, cenazeye katılmak için savcılıktan izin istedi. Ancak savcılık, acılı babaya izin vermedi.  Aile ısrarlara rağmen savcılığın izin vermemesi üzerine bir günlük bekleyişin ardından cenazeyi Cumartesi günü (10 Haziran)  defnetti.

TUTUKLULUK GEREKÇESİ

Mehmet Ali Ölçer, Milli Eğitim İlçe Müdürü olduğu dönemde, Hizmet Hareketi’ne ait bir eğitim kurumunun açılış törenine katıldığı gerekçesiyle ihbar edilmiş ve tutuklanmıştı.

<< Önceki Haber AKP zulmü bir gencin hayatını daha söndürdü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER