Yunan vekil hakkında suç duyurusu


Yunanistan'ın aşırı sağcı milletvekili Eleftherios Sydanidos hakkında, Avrupa Parlamentosu'ndaki Türklere hakaret içeren konuşması nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Fransa'nın Strazburg kentinde 9 Mart'ta yapılan Avrupa Parlamentosu'ndaki Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri görüşmelerinde Yunan Yenişafak Partisi üyesi Eleftherios Sydanidos, Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmıştı. Yunan vekil hakkında iç soruşturma başlatılmıştı.

Avukat Gökhan Cindemir ise, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek Sydanidos hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını oluşturan 'Türk Milletini' işaret ederek, "Türk, köpek gibidir. Vahşi görünür ama bir düşmanla karşılaştığında kaçar" sözleriyle Türk Milletini TCK'nın 301. maddesi kapsamında alenen aşağılamıştır. Gerek yazılı basın ve gerekse de görsel basın ile suçun işlendiği dikkate alındığında, sayın savcılığınıza suç duyurusunda bulunma zarureti oluşmuştur. Sanığın hakaret içeren önceki cümlesinde, mültecilerin geri iadesi için 3 milyar Euro ekonomik yardım ile birlikte Türk vatandaşları için vize muafiyeti istediğini belirtmiş ve kanunda da belirtildiği gibi 'Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle; Türk vatandaşlarının vize muafiyetinden yararlanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin AB fonuyla kamuya arz edilen ekonomik yardımdan faydalanmasının, ırkçılık düşüncesinden kaynaklanan bir motivasyonla karşı çıkarak engellemede bulunmuştur.

Yukarıda arz edilen sebeplerle; TCK 301. Maddesi çerçevesinde sanığın yargılanması için T.C. Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasını, Avrupa Parlamentosu'na istinabe yoluyla başvurularak sanığın ayrımcılığa ilişkin yazılı olarak söylediklerinin talep edilmesini, olayın gerçekleştiği ülkede de beyanlarının suç teşkil etmesi durumunda ilgili ülke ile temasa geçilerek cezalandırılmasının talep edilmesini, işyeri adresinin Avrupa Parlamentosu'nda bulunulduğu düşünülen sanığın ifadesinin alınması ve hakkında ceza davası açılarak cezalandırılmasını talep ederim."


CİHAN
<< Önceki Haber Yunan vekil hakkında suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER