Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak:

Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak: Salçalık domateste verim düşük


MANİSA (A.A) - Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, bu yıl aşırı sıcaklar nedeniyle salçalık domateste verimin düşük olduğunu söyledi.
     Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, domates fiyatlarının düşüklüğünün çiftçileri zor durumda bıraktığını dile getirdi.
     Çiftçilerin, masraflarını zor karşıladığını anlatan Toprak, şöyle devam etti:
     Üreticilerimizden isteğimiz, acil hasadı gelmeyen yerlerde hasat için acele etmesinler. Ürünlerini piyasaya periyotlar halinde göndersinler.
     Önümüzdeki günlerde üzüm hasadı da bölgemizde başlayacak. Bölgemizde bağlarda üzümlerde uç kuruması sıcaklardan son günlerde arttı. Üreticilerimizin üzüm kesimini 22-23 kuru madde oranını almadan hasat etmemeleri, ayrıca hasadı da son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat ederek ürünlerin kalıntısız bir şekilde piyasaya sürülmesinin sağlanması biz üreticilerin ileride mağdur olmaması açısından önemlidir. Bölgemizde son şiddetli dolu ve sağanak yağmur ile fırtınadan yaklaşık 2 bin dekar bağ, mısır, tütün arazisi yüzde 35 - 40 oranında doludan zarar görmüştür. 150 - 200 dekar bağ tesisi fırtınadan bağ direkleri kırılarak tamamen zarar görmüştür. Zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER