Mısır Çarşısının kudret narı Taşköprüden gidiyor

Mısır Çarşısının kudret narı Taşköprüden gidiyor


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Taşköprü ilçesine bağlı Alamabatak köyünde yaşayan Fehmi Elik, emekli olduktan sonra köyüne gelerek kudret narı yetiştirmeye başladı.
     25 sene İstanbulda Samatya Eğitim Araştırma Hastanesinde çalıştıktan sonra 1995 yılında emekli olunca memleketi Taşköprüye bağlı Alamabatak köyüne yerleşti.
     Emekli olup memleketine gelmeden önce vedalaşmak için gittiği İstanbul-Fatihte baharatçılık işiyle uğraşan arkadaşının önerisiyle kendisinden kudret narı tohumu alan Fehmi Elik, köyündeki arazisinde kudret narı yetiştirmeye başladı.
     Mısır çarşısı ve Fatihteki baharatçılara ürettiği ürünü satan Elik, yıllardır yetiştirdiği ürünleri İstanbul başta olmak üzere birçok şehre gönderdiğini belirtti.
     Kudret narının hıdrellez sabah ezanında ekilen bir ürün olduğunu belirten Elik, Ağustosun 26sı gibi hasadın başladığını ve kırağı düşene kadar bu işlemin devam ettiğini vurguladı.
     Mısır çarşısındaki baharatçıların, Taşköprü kudret narının Yalova ve Bursadakine göre daha kaliteli ve yararlı görüşünde olduğunu ifade eden Elik, ağustos ayında hasadı başlayan ürünleri topladıktan sonra çekirdeğini çıkardıklarını ve dışını ezip, hakiki zeytin yağı içinde beklettiklerini vurguladı.
     Ürünün zeytinyağında ne kadar çok beklerse o kadar daha kaliteli olduğunu dile getiren Elik, 1 dönümünden yaklaşık 500 kg ürün hasat edildiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Mısır Çarşısının kudret narı Taşköprüden gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER