Buluntu mezar taşları müzeye kaldırıldı

Buluntu mezar taşları müzeye kaldırıldı -Batmanda bulunan Tunç Devrine ait stellerin Batman Müzesine taşındığı belirtildi -Müze Müdürü Uysal: Bulunan steller milattan önce 3 bin yıllarına tarihlendirilmiştir (Foto


BATMAN (A.A) - Ilısu Barajı alanında yapılan yüzey araştırmalarında bulunan Tunç Devrine ait stellerin (mezar taşları) Batman Müzesine kaldırıldığı bildirildi.
     Batman Müze Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2002 yılında yapılan yüzey araştırmaları sırasında, Hanlı köylülerince yerlerinden sökülerek cami merdivenlerinde kullanılmış steller tespit edildiği belirtildi. Müze görevlilerinin uzun uğraşları sonucunda 2 stelin köy camisinin beton basamaklarından çıkartıldığına yer verilen açıklamada, buluntuların jandarma ekipleri gözetiminde müzeye taşındığı kaydedildi.
     Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, bulunan stellerin Hakkari Stelleri ile benzerlik gösterdiğini ifade ederek, bu eserlerin Doç. Dr. Aslı Erim Özdoğan tarafından Arkeoloji ve Sanat ile Ilısu Baraj Alanı Garzan Vadisi ve Batman Çayı Çevresi Kültür Envanterinde yayımladığını açıkladı.
     Uysal, bulunan stellerin, milattan önce 3 bin yıllarına tarihlendirildiğini de belirterek, temizlendikten sonra da bu eserler üzerindeki incelemenin süreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Buluntu mezar taşları müzeye kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER