2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji

2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji Konferansı -Niğde Üniversitesi 20 ülkeden 223 bilim insanını ağırlıyor


NİĞDE (A.A) - Niğde Üniversitesi, aralarında ülkemizdeki üniversitelerde görev yapan araştırmacıların da bulunduğu 20 farklı ülkeden 223 bilim insanını ağırlıyor.
     Niğde Üniversitesinin ev sahipliğinde 9-11 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji Konferansı (ICCST-2) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan açılış töreni ile başladı.
     Konferansa 20 farklı ülkeden çoğunluğu yabancı 223 bilim insanı katılıyor. ICCST-2, bilgisayarlı hesaplama metotlarındaki en son bulguların ve bunların fen ve teknoloji alanlarındaki uygulamalarının paylaşılması için Endonezya Bandung Teknoloji Üniversitesi, Malezya Üniversiti Sain Malaysia, Tayland Chiang Mai Üniversitesi, İran İslamic Azad Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi tarafından ortak organize edildi.
     Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilgi üretme ve bilgiyi toplumun hizmetine sunma aşamalarında en önemli kurumlar olduğunu ve toplumun ihtiyacı ile bu ihtiyacı karşılayacak birimler arasında köprü görevi yaptığına dikkati çekti.
     Ortaya çıkan bilginin ve ürünün tanıtılması, bilimsel esasa dayalı sempozyum, kongre ve çalıştayların organize edilmesinin üniversitelerin görevleri arasında yer aldığını ifade eden Görür, Bu nedenle, bugün burada araştırmalarını ürüne dönüştürmüş saygın bilim insanlarının bu uluslararası sempozyuma katılmaları, araştırmalarının sonucunda elde ettikleri yeni bilgileri farklı bir ülkede farklı bir mekânda yayma görevlerini yerine getirmelerinin yanında, bilimin evrenselliğinin ve tüm insanlığa hizmeti esas aldığının da bir göstergesidir. Şehrimize ve üniversitemize çok uzak şehirlerden ve ülkelerden gelerek bu konferansa katılan siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
     Bilim ve mühendislik için hesaplamalı metotlarda ilerlemelere katkı sağlaması hedeflenen programda, 99 sözlü, 98de poster sunumu yapılacak.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER