AKUTun Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi

AKUTun Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi


ESKİŞEHİR (A.A) - Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi kapsamında Koç Lisesi, Avusturya Lisesi, Alman Lisesi, TED Eskişehir Lisesi öğrencileri bir araya geldi.
     Türkiyede okullara ve kurumlara yönelik olarak kapsamlı afet bilinçlendirme programlarına sahip AKUT, bu çalışmayla okullarımızda afet bilincini artırırken, aynı zamanda, kendi alanındaki deneyimlerini gençlerle paylaşarak, kriz anında onların uygun davranışlar geliştirmelerini hedefliyor.
     Arama-kurtarma konularındaki bilgi birikimi ve afet sonrasında müdahale alanındaki deneyimleriyle AKUT ve eğitim sektörünün köklü ve öncü kuruluşları olan ismi geçen okullar, dayanışmanın temel alındığı bir platformda toplumu bilinçlendirmeyi ve afetlere hazırlıklı olmayı kapsayan ortak bir çalışmaya imza attı.
     Alman Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Ahmet Ertek, ARÇ Derneği Başkanı Turgay Kurultay, AKUT Vakfı Seminer Birimi Sorumlusu Harun Öngören, AKUT Tıbbi Lojistik Birimi Sorumlusu Ali Rıza Şahin, AKUT Gönüllüsü ve TED Eskişehir Kulüp Eğitmeni Şahika Sarıyıldız konuşmacı olarak yer aldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber AKUTun Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER