'Türkiye büyük bir şans yakaladı'

Bucak aşireti lideri Ahmet Bucak çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Türkiye büyük bir şans yakaladı'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun önde gelen ailelerinden Bucak aşireti lideri Ahmet Bucak, Türkiye'nin çözüm sürecine ilişkin bir şans yakaladığını belirterek, "Bu şansı sonuna kadar kullanmak gerek. Temennimiz devlet terör meselesini inşallah tarihe gömer biz de kurtuluruz devlet de kurtulur" dedi.

Çözüm sürecini değerlendiren Bucak, yıllardır devam eden terör sorununun bölgede büyük yaralar açtığını söyledi. "Terör sorunu en basiti benim okul hayatıma mal oldu. Liseden sonra okuyamadım" diyen Bucak, terör yüzünden vatandaşların uzun yıllar köylerini ekip biçemediğini ve çok sayıda memurun güvenlik nedeniyle işini bıraktığını dile getirdi.

Bucak, terör sorununun bugüne kadar çözülmemesinde "Türkiye'yi sevmeyen ülkelerin" de katkısı olduğunu savunarak, "Bazı ülkeler Türkiye'deki terör sorunun bitmesini ezelden beri istemedi. Bu ülkeler herkesçe malumdur. Yıllarca bunları dışarıda besledi ve geliştirdiler, üzerimize saldılar. Türkiye'de koalisyon hükümetlerinde, herhangi bir fikir birliği de sağlanamadı. O zamanlarda da terörle mücadele edildi. Herkes elini taşın altına koydu. Bazıları Yüce Divanı da göze alarak terörle mücadele etti. Onları da takdir etmek lazım. Fakat çözülemedi çünkü dış ülkeler desteğini çekmedi. Bu ülkeler desteklerini çekerse bu iş biter" değerlendirmesinde bulundu.

Bucak aşireti olarak, çözüm sürecini desteklediklerine dikkati çeken Bucak, "Türkiye bu süreçte bir şans yakaladı. Temennimiz devlet terör meselesini inşallah tarihe gömer biz de kurtuluruz devlet de kurtulur. Böyle bir şans varsa bunu değerlendirmek lazım. Ailece, bu iş için açık kredi tanıdık. Şu anda süreci seyrediyoruz, bitmesini istiyoruz ve yapılacak bir şey varsa yapılsın diyoruz" ifadesini kullanarak sürecin, devlet onuruna yakışır şekilde bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
<< Önceki Haber 'Türkiye büyük bir şans yakaladı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER