Timmermans: Türkiye'nin çabalarının tatmin edici olması için daha çok mesafe var


AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Türkiye ile AB arasında mülteci akınına karşı imzalanan ortak eylem planının uygulama sürecinde olduğunu fakat henüz tatmin edici bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Başbakanı Mark Rutte ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile ortak basın toplantısı düzenleyen Timmermans, şunları söyledi: "Türkiye, ortak eylem planını uygulama sürecinde. Tabii ki daha fazlasını yapmalıyız. Elimizdeki tek ölçüt, sayıların hissediler şekilde aşağıya doğru gidiyor olması. Ama son haftalarda sayıların nispeten yüksek olduğu gayet açık. Yani bu konuda daha yapılması gereken çok iş var. Türkiye ile işbirliğimizin pozitif olduğunu düşünüyorum. Operasyonlarının etkinliğini nasıl geliştirilebileceği konusunu ele almaya devam edeceğiz. İlk sonuçlar cesaret verici ama tatmin edici noktaya gelmesi için önümüzde çok yol var."

Hollanda Başbakanı Rutte ise 6 aylık dönem başkanlığı boyunca büyüme ve istihdam politikalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi.mesafe-var-1979684.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Timmermans: Türkiye'nin çabalarının tatmin edici olması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER