Sendikalı diye işten çıkarılan Çorum'daki kağıt işçileri, Salim Uslu'ya seslendi


Çorum'da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Olmuksan Kağıt Fabrikası'ndaki taşeron işçilerin işletme önündeki bekleyişleri devam ediyor. İşçiler adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, eski bir sendikacı olan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'ya işçilerin tekrar işe alınmaları için girişimde bulunması çağrısında bulundu.

Hazırladıkları pankart ve dövizlerle fabrika önünde tekrar işe dönme umuduyla bekleyen işçilere çeşitli sendika ve siyasi partilerin desteği az da olsa sürüyor. KESK Çorum Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper ve beraberinde çeşitli sendikaların yetkilileri, yağmur altında eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret etti. Sendika yetkilileri, işçiler tarafından 'Direne direne kazanacağız', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz' sloganlarıyla karşılandı.

Fabrika önünde açıklama yapan Alper, işten atılan 63 işçiyi sonuna kadar desteklediklerini açıkladı. İşverenlere seslenen Alper, "Bu kış gününde işsiz kalan, evine ekmek götüremeyen, borçları olan arkadaşların tekrar işe alınmalarını talep ediyoruz. İşçiler işverenle görüşme yolu arıyor. Kapıları açık. İşverenlerden bu sorunu çözmelerini talep ediyoruz." dedi.

İşverenle görüşmek için beklediklerini açıklayan işçiler, "İşe başlayın deseler hemen hazırız. Elbiselerimiz içeride, giyip başlayacağız. Nerede nasıl konuşacaksak biz bütün kapılarımızı açtık. Sonuna kadar burada bekleyeceğiz. Kamyonlarla önümüzü kapatmaya çalışıyorlar ama bunlar bizi yıldıramaz." şeklinde konuştu.

SENDİKACI VEKİLE ÇAĞRI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek ise eski bir sendikacı olan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'ya çağrıda bulundu. Kocatüfek, şu açıklamayı yaptı: "Hak-İş Onursal Başkanı'na, yıllarca Hak-İş Genel Başkanlığı yapan Çorum Milletvekili Salim Uslu'ya sesleniyoruz. Sizler ki lafa geldiğinde 'işçinin alnının teri kurumadan onun hak ettiği ücret verilmeli' diyorsunuz. Burada 63 işçi işten atılmış durumda. Biz inanıyoruz ki sizin ufak bir gayretinizle bu 63 kişi tekrar işe başlayabilir. Muhalefet partilerine de sesleniyoruz. Seçim zamanı oy için gezen parti temsilcileri, buraya gelin ve bu insanların yanında olduğunuzu hissettirin."

Ziyaretin sonunda grevdeki işçiler ve destek için gelen sendika temsilcileri hep birlikte grev halayı çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Sendikalı diye işten çıkarılan Çorum'daki kağıt... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER