Başkan'ın çıkışı o süreci durdurdu

AK Parti Anayasa Mahkemesi’nin vakıf kurabilmesine ve bu vakfın bağış toplayabilmesine imkan tanıyan tasarının Genel Kurul görüşmelerini askıya aldı.

Başkan'ın çıkışı o süreci durdurdu

Tasarının bu hafta eleştirileri giderecek bazı rötuşlarla Meclis’ten geçirilmesi planlanırken, Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç’ın yeni anayasa çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine topyekün TBMM’yi hedef alan açıklamalarına kızan AK Parti yönetimi, Anayasa Mahkemesi’nin vakıf kurabilmesine ve bu vakfın bağış toplayabilmesine imkan tanıyan düzenlemenin yasalaştırılmasını “belirsiz” bir tarihe erteledi. AK Partili bir grup yöneticisi Vatan Gazetesi'ne verdiği demeçte, “Kısa vadede gündemimizde yok” dedi.

BAĞIŞ ŞAİBEYE YOL AÇAR

AK Partili kurmay, “Parlamentoyu hükümetin güdümünde gösteren, kendisini evlendirme vaadiyle kandırılmış kıza benzeten mahkeme başkanının Meclis’e, siyasilere laf söylemeden önce, mahkemenin itibarını zedeleyecek böyle bir düzenlemeye tenezzül etmemesi gerekirdi. Bağış işi AYM’nin tüm kararlarına şaibe düşürür” dedi.

KILIÇ NE DEMİŞTİ?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, geçtiğimiz günlerde anayasa yapım sürecini eleştirdiği konuşmasında "Seçim yaklaşıyor. Bu milletin huzuruna nasıl çıkacaklar. 2011 yılında söyledikleri, verdikleri sözlerin izahını nasıl yapacaklar bunlar. Ben doğrusu kendimizi evlenme vaadiyle kandırılmış insanlara benzetiyorum" demişti
<< Önceki Haber Başkan'ın çıkışı o süreci durdurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER