Mehmet Özdilek: Bizim meslekte vefayı aramayacaksınız

Mehmet Özdilek: Bizim meslekte vefayı aramayacaksınız

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Ertuğrul Sağlam'ın taraftarın istifa tepkisi sonrası gözyaşlarını tutamaması hakkında "Bizim meslekte vefayı aramayacaksınız" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, düzenlediği basın toplantısında hafta sonunda karşılaşacakları Kayserispor maçı, hakem Deniz Çoban'ın istifası ve Ertuğrul Sağlam'ın yedek kulübesinde gözyaşlarını tutamamasıyla ilgili kulüp tesislerinde değerlendirmelerde bulundu.

Hafta sonu oynayacakları Kayserispor karşılaşmasıyla ilgili söyleyecek fazla bir şey olmadığına değinen teknik adam, "Kazanma odaklı oynayacağız. Kazanmamız gereken bir maç. Kendi evimizde oynuyoruz. Geldiğimiz süre sonrası 2 tane çok pozitif futbol oynadığımız maçların akabinde Akhisar maçı bütün beklentilerimizin gerisinde bir maç oldu. Hem mücadele hem skor anlamında." diyerek şunları söyledi:

"Bahane üretmeden ilk önce kendimize bakacağız. Yaptığımız hatalar ve bu hataları giderme adına çalışıyoruz. En kötü oradan beraberlikle dönmeliydik. Oraya kadar getirmiştik oyunu. Son dakika da olsa konsantrasyonda uzaklaşmamak çok önemli. Rakibimiz ve bizim konumumuz itibariyle çok önemli bir maç olacak. Kendi evimizde ve seyircimiz önünde kazanmak için ne gerekiyorsa bunu uygulayacağız. Henüz altıncı haftadayız. Önümüzde uzun bir maraton var. Amacımız bu karşılaşmayı kazanıp ileriye daha güvenli bakmak olacaktır. Kazanacak gücümüz ve potansiyelimiz var."

"SADECE DENİZ HOCA DEĞİL BİRÇOK HAKEM PROBLEM YAŞIYOR"

Hakem Deniz Çoban'ın Kasımpaşa ile Çayur Rizespor arasında oynanan maç sonrası verdiği kararların yanlışlığı nedeniyle özür dilemesi ve akabinde hakemliği bıraktığını açıklamasını da değerlendiren Özdilek, Çoban'ın hakemliği bırakmasını doğru bulmadığını söyledi. Bu konularla ilgili federasyon ve hakem kurulunun asli bir değerlendirme yapacağına inandığını dile getiren Özdilek, şunları söyledi:

"Sadece Deniz Hoca'nın değil bazı hakemlerin form durumları düşük. Sezon başından beri birçok hakemin problem yaşadığı aşikar. Maçlar sonrası hakemleri 2 maç 4 maç dinlendirildiği ortada. Ama sonucunca biz Türk hakemlerine güveniyoruz ve art niyetli olmadıklarını biliyoruz. Hatalar olacak. Deniz Hoca çok sevdiğimiz bir insandır ama sadece bir hataya bağdaştırıp bu işi bırakmasını doğru bulmuyorum. Bu hatalar her hafta veya yıllardır yapılıyor. Kendisinin de ilk hatası değil. Ama takdir kendisinin saygı duyuyorum.

Hakemlere olan güvenimiz kaybetmemeliyiz. Bu oyunun aktörü oyuncular hakemler değil. Biz maalesef son dönemlerde hep hakemleri konuşuyoruz. Futbolu konuşmuyoruz, içeride ki mücadeleyi konuşmuyoruz sadece yapılan hataları konuşuyoruz. Bu da ister istemez bir baskı getiriyor. Ama bu işi yapan hakemlerde bu baskıyı kaldırmak zorunda."

"ERTUĞRUL SAĞLAM'IN VERDİĞİ FOTOĞRAFI DOĞRU BULMUYORUM"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın yedek kulübesinde gözyaşlarını tutamamasıyla ilgili ise var olan birikimin dışa patlaması yorumunu yapan Özdilek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bazı şeylerde aşırıya kaçıyoruz. Herkesin bir mesleği var bu meslekte başarılı olmaya çalışıyoruz. Bunun inişleri çıkışları var. Bazen bu baskılar farklı duyguları yanında getirebiliyor. Ertuğrul Sağlam'ın yaşadığı bir duygu yoğunluğu patlamasıydı. Ertuğrul Sağlam ve Bursaspor ilişkisi çok farklı. Bursaspor'u beşinci büyük yapan hoca. Bizim meslekte vefayı aramayacaksınız. Bizde dün yok hep bugün ve gelecek var. Hep başarılı olmak zorundasınız. Ama kriter sahadaki başarıdır. Gittiğimiz takımlarda ayrı durumlarla biz de karşı karşıya kaldık. Bizler güçlü olmalıyız. Vereceğimiz mesajlar ve resimler çok önemli. Hem teknik adam hem de sporcu kimliğiyle bakıldığı zaman bizler de bunu yaşadık. Bunlardan sıyrılmayı bilmeliyiz. O resimleri çok doğru bulmuyorum kendi adıma. Bu durumları kendi içimizde tolere etmek daha sağlıklı olur."
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Özdilek: Bizim meslekte vefayı aramayacaksınız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER