CHP'li Kara: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında garabet bir dönemi yaşıyor

CHP'li Kara: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında garabet bir dönemi yaşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Türkiye'nin basın özgürlüğü noktasında garabet bir dönemi yaşadığını söyledi. Kara, "Ülkemiz, Cumhuriyet tarihi süresince gazetecilerin böylesi baskı altına alındığı, korku, baskı, sindirme ve kaba kuvvet kullanımı ile iktidarın baskısıyla işten çıkarıldığı bir dönemi yaşamamıştır. " dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayan Antalya Milletvekili Kara, siyasi iktidarın, kendine muhalefet gördüğü sesleri korkutma, sindirme ve baskıdan sonra kaba kuvvet göstererek gözdağı vermesinin basın özgürlüğü' bakımından utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda basın mensuplarına karşı yapılan baskılarla ilgili Manavgat'ta açıklamada bulunan CHP Antalya Milletvekili, en son Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla birlikte ülkeyi yönetenlerin kendisine muhalif gördüğü bir kalemi susturmak için kaba kuvvete başvurmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihi süresince basın mensuplarının en fazla AK Parti iktidarı tarafından baskı, sindirme, gözdağı, tehdit, korkutma, haklarında dava açılma ve hapse atıldığının altını çizen Kara, dünyada ileri demokrasiye sahip ülkelerin hepsinde basın özgürlüğünün anayasal garanti altını olduğunu ifade etti.

Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırının aslında en fazla iktidara zarar vereceğini dile getiren CHP Antalya Milletvekili, gerçeklerin gün yüzene çıkma noktasında iktidar ne yaparsa yapsın basın mensuplarına gözdağı vererek engel olamayacağını hiç bir zamanda güneşin balçıkla sıvanamayacağını vurguladı.

Görüş ve düşüncesi ne olursa olsun bundan önce Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Nedim Şener, Ahmet Şık, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Gültekin Avcı, Sedef Kabaş, Hasan Cemal, Sedat Ergin, Ahmet Hakan ve Can Dündar'a iktidar tarafından yapılan baskı ve sindirme girişimlerini kınadıklarını vurgulayan Nefi Kara, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemiz ne acıdır ki basın özgürlüğü noktasında utanç duyulacak bir dönemi yaşıyor. İktidar, kendisi gibi düşünmeyen her kalemin sesini kısmak istiyor. Basına baskı en son Ahmet Hakan'a yapılan çirkin saldırıyla kaba kuvvet uygulama noktasına kadar varmıştır. İktidar, utanç duyulacak bu tür yöntemlerle özgür basını susturacağına inanıyorsa yanılıyor. Fikir ve düşünce hürriyetinin kaba kuvvet yöntemleriyle susturulma girişimini kınıyor ve Hakan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. " CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER