Denizli: Galatasaray'ın hedefleri zirvedir, bunun gerisi düşünülemez


Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sarı kırmızılı takımın hedeflerinin her zaman zirve olduğunu ve asla bunun gerisini düşünmenin mümkün olmadığını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında yarın İtalyan ekibi Lazio ile karşılaşacak Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Sözlerine ilk olarak yarın sarı kırmızılı takımla 200. maçına çıkacak olan kaptan Selçuk İnan'ı tebrik ederek başlayan Denizli, maçla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Yarınki maçın bizim açımızdan ne denli önemli olduğunu ben de, camiamız da ve futbolcular da biliyor. Yarın görüntü olarak, istek olarak, oyun olarak farklı olmak zorundayız. Zorlu bir takımla oynayacağız. Bu saatten sonra kolay takım yok. Bu zorlu mücadeleyi geçmek, en azından düşündüğümüz Galatasaray'ı izletmek, taraftarımıza izlettirmek bizim birinci derecedeki amacımız. Bazen kadro itibariyle sıkıntı yaşarsınız ama bunu kendi içinizde kapatmayı başarırsınız. Benim de yarın yapmak istediğim; Galatasaray bu koşullarda yarın en iyi şartları en iyi şekilde nasıl değerlendirir, bunun çalışması içinde olacağız. Oyun içerisinde yapacağımız değişiklikler maça olumlu sonucu elde etmek için olacak. Bütün çalışmamızda bu olumlu sonuç için olacaktır."

Sezon başından bu yana takımını statta yalnız bırakan taraftarlar için ise deneyimli çalıştırıcı, "Esasında bu maçlarda mesaj verilmemesi gereken tek taraftar, Galatasaray taraftarıdır. Ekstra mesaj vermeye gerek yok. Onlarla yaşananlar çok net, açık şekilde ortadadır. Ben Galatasaray Teknik Direktörü olarak en iyi şartları değerlendirme mecburiyetindeyim. Bunu da yarın değerlendireceğim. Galatasaray olarak ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Tabi ki futbolda her türlü zorluklar var ama taraftarımız bugünlerde takımıyla ilgili ne yapması gerektiğini hepimizden iyi biliyor. Biz de bunu bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

'ASLA VAZGEÇMEYİZ'

Galatasaray'ın hedeflerden uzaklaşması hakkında sorulan bir soruya Denizli, "Galatasaray'ın hedefleri hep zirvedir ve bu hedefin gerisinde düşünmek mümkün değil. En sona kadar yürümektir hedefimiz. Zaman zaman koşullar olumsuz şartlar sunabilir. Bu zorlukları yaşamayan kimse yoktur. Gayet ligde de iyi konumda olmadığımızı biliyorum ama bu, takıma olan güvenimi asla sıkıntıya sokmadı. Bu takım camia, yöneticiler ve taraftarlar, futbolcular olarak bir bütün. Zaman zaman üzülebiliriz ama asla vazgeçmeyiz." diye cevap verdi.

'GOL YEMEZSENİZ BÜYÜK BİR AVANTAJDIR'

Yarın maçta nasıl bir taktikle çıkacakları yönünde gelen bir soruya ise Denizli, şu cevabı verdi:

"Yarınki taktiğimiz; kazanmaktır ve kazanma üzerine kuruludur. Bunu yapmamız gerek. Tabi ki iki ayaklı olduğunu unutmamalıyız. Eldeki avantajı sağlamak için kazanmanın yanında gol yemezseniz büyük bir avantajdır. Galatasaray yarın sabrı ortaya koyacaktır. Zaman zaman stratejik olarak değişeceğiz oyunda. Bunu hayata geçireceğiz."

Son dönemde takımdan ayrılacağı ve yerine başka isimlerin medyada konuşulduğunun hatırlatılmasıyla alakalı yorum yapması istenilen Mustafa Denizli, gülerek şöyle konuştu:

"Bu camiada bu göreve başladığım günden beri hiçbir zaman öyle bir endişem olmadı. Başarılı başarısız günlerim olmuştur. Ben sadece işimi yaparım. Az hata yapmaya gayret ederim. Takımı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırım. Zaman zaman sizin bazı müdahalelerini işlemsiz kılabilirim. Burası Galatasaray buranın nasıl dönüşüm yaşadığını hep beraber göreceğiz. Ben bu camiaya geleli 33 yıl oldu. Burada neler yaşadığımı bilirim. Bizim yaşadıklarımızın tarifi yoktur. Bunlar her zaman yaşanabilir. Biz Galatasaray için her şeyimizi ortaya koyuyoruz. Her şeyi yapar çalışırsınız ama düşündükleriniz gerçekleşemez. Bunlar olabilir. Kişisel olarak teknik adam olarak camia olarak yaşadıklarımız vardır. Bunları yaşadığınız zaman ve aştığınız zaman farklı yerlere gelebilirsiniz. Biz bunları aştık." CİHAN
<< Önceki Haber Denizli: Galatasaray'ın hedefleri zirvedir, bunun gerisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER