Demirtaş: HDP olarak kim diyalogdan yana bir adım atarsa biz 10 adım atarız

Demirtaş: HDP olarak kim diyalogdan yana bir adım atarsa biz 10 adım atarız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP olarak kim diyalogdan yana bir adım atarsa biz kendisine doğru 10 atmayı görev olarak biliriz. Herşeye rağmen asla karamsar olmaya gerek yok." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Meclis'te bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Demirtaş, böylesine sıkıntılı, acılı günlerde siyasetçilerin bir araya gelmesinin önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu ve heyetine teşekkür eden Demirtaş, dostane ve verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.

"Siyaset konuşamazsa kendi arasında ilişki kuramazsa bu toplumsal bir gerilime dönüşüyor." diyen Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Bugünkü ziyaret tansiyonun düşürülmesi, diyalog kanallarının da açılması, açık tutulması açısından önemli bir ziyaret olmuştur. Umut ediyorum ki bütün siyasetçiler aynı yaklaşımla diyalog kanalarını koşullar ne olursa olsun açık tutma anlamında biraz daha cesur, cesaretli bir tavır ortaya koyarlar. Bu kadar acıya rağmen umutsuz olmaya, karamsar olmaya gerek yok. Her şeye rağmen bizler bir umut odağı yaratmalıyız, siyasetin umut olduğunu, geleceğe dair bir vizyon sahibi olduğunu, toplumumuzu şiddetten, silahtan, kandan, gözyaşından arındıracak, güven, huzur içerisinde yaşatacak bir anlayışla hareket etme gayretinin siyasette varolduğunu göstermemiz lazım. Bu tür görüşmeler içeriğinden bağımsız umudu koruma adını son derece önemlidir." diye konuştu.

HEPİMİZ AYNI ZAMANDA İNSANIZ VE TRAVMA YAŞIYORUZ

"Zor günlerden geçiyoruz, atlatmak kolay değil. Hepimiz aynı zamanda insanız ve travma yaşıyoruz." diyen Demirtaş, şunları kaydetti: "Ateş düştüğü yeri belki daha fazla yakıyor. Aileler, evlatlarını kaybeden bütün ailelerimizin acısı var. Ve bizler bütün bu acılar ortak acılarımızdır, geride kalanlar bu ülkenin yurttaşları olarak bu acıları hak etmiyorlar. Biz siyasetçiler bu acıları bir daha yaşanmasın diye çözüm üretmek zorundayız duygusunu geliştiremezsek; bu makamlarda olmamızın da hiçbir anlamı olmaz. HDP olarak kim diyalogdan yana bir adım atarsa biz kendisine doğru 10 atmayı görev olarak biliriz. Herşeye rağmen asla karamsar olmaya gerek yok. Geleceğe barış dolu aydınlık geleceği yaratmak için biz önümüze heyecanla bakmaya devam etmek zorundayız. Kendilerinin Ankara katliamı sonrası girişimlerini önemli bulduğumuzu ifade ettik. Çünkü Sayın Başbakan'ın dışlayıcı, hesap vermekten uzak, suçlayıcı tavrı kesinlikle hükümete hakim olmadıklarını, büyük bir yönetim boşluğu doğduğunu ortaya koydu. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun olumlu bir tutumla bu görevi üstlenmesi takdire şayandır." CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: HDP olarak kim diyalogdan yana bir adım atarsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER