Bakan Mehmet Müezzinoğlu: Yener Acar'ın ayağında parçalı bir kırığı var


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, silahla yaralanan AK Partili Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın durumunun iyi olduğunu belirtti. Bakan, "Hayati tehlikesi yok. Ama gerekli tetkikler şu anda EMAR yapıldı. Kurşun, fomur kemiğine saplanmış, parçalı bir kırığı var. Damar yaralanmalarına göre şu anda gerekli değerlendirmeler yapılıp ameliyat planlaması yapılıyor." dedi.

Bursa'nın Kestel İlçesi Belediye Başkanı Yener Acar, bu sabah makamında uğradığı silahlı saldırıda sağ bacağından vuruldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başkan Acar'ı tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ne yazık ki yine bu sabah Kestel Belediye Başkanımız Yener Acar kardeşimiz, makamında yakın mesafe ateşli silahla fomur bölgesinde, yani ayağın orta bölgesinden ateşli bir silah yaralanması ile yaralanmış durumda. Şu anda kendisini gördüm, kendisi ile görüştüm, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hayati tehlikesi yok. Ama gerekli tetkikler, şu anda emar yapıldı. Kurşun fomur kemiğine saplanmış, parçalı bir kırığı var. Damar yaralanmalarına göre şu anda gerekli değerlendirmeler yapılıp ameliyat planlaması yapılıyor. Tabi öncelikle kendisine geçmiş olsun diyorum. Rabb'im inşallah kendisine kısa sürede bu millete, Kestel halkına hizmet edecek noktaya gelmesini nasip etsin."

Sağlık camiası olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ama olaya baktığımızda ne yazık ki bir siyasi partimize ilçe başkanlığı yapmış biri. Bir kişisel kin olayının ötesinde, sanki bu günlerde yine bir provokasyonun arka planı var mı yok mu onu da emniyetin araştırmasını istiyoruz. Çünkü bugün mitingimiz var. Bu mitingin provokasyonu ile ilgili de bir eylem soru işaretini açıkçası kafamızdan gönlümüzden soruyoruz. Çünkü bu ülkenin birlik beraberlikleri ile ilgili, huzuru ile ilgili son dönemde farklı farklı tuzaklar ve eylemler görüyoruz. Bunu da bu yönden emniyetimiz, istihbaratımız araştıracaktır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Mehmet Müezzinoğlu: Yener Acar'ın ayağında parçalı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER