Zarrab, Erdoğan ve Babacan'ın ismini verdi

Zarrab, “Başbakan Erdoğan ve Babacan İranla işlemlere (altın ticareti) yardım edilmesi için Vakıfbank ve Ziraat Bankasına şahsen talimat verdiler.” dedi.

SHABER3.COM

ABD’de Reza Zarrab’ın sanıklıktan tanıklığa geçtiği davanın 3. günün başlıyor. Dün ifade vermeye başlayan Zarrab, duruşma salonuna bugün mahkum kıyafetiyle değil, takım elbiseyle getirildi. Reza Zarrab ifadesinin ikinci gününde kürsüye çıktı.

Zarrab, FBI’ın cezaevinde tehdit edildiği için kendisini koruma altına aldığını söyledi, “Süleyman Aslan da Zafer Çağlayan gibi para istiyordu. Bunun içi Çağlayan’ın onayını almam gerekti” dedi. Zarrab, İran’ın Hindistan’daki petrol parası da Halkbank üzerinden aklandığını da itiraf etti. Duruşmada Savcı, “Dönemin başbakan kimdi?” sorusuna Zarrab, “Recep Tayyip Erdoğan” cevabını verdi. Böylelikle Erdoğan’ın ismi ilk kez geçmiş oldu.


 
Zarrab, “Başbakan Erdoğan ve Babacan İranla işlemlere (altın ticareti) yardım edilmesi için Vakıfbank ve Ziraat Bankasına şahsen talimat verdiler.” dedi.
Zarrab  bugünkü duruşmada İran ile ticaretin nasıl yapıldığını şema çizerek anlattı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ticaretin başlatılması için onay ve talimat verdiğini" iddia etti. Zarrab bu bilgiyi Zafer Çağlayan'dan aldığını söyledi. 
DURUŞMADAN NOTLAR


ABD'de devam eden İran'a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasında Reza Zarrab yeniden tanık kürsüsüne çıktı

Reza Zarrab bugünkü duruşmaya mahkum kıyafetiyle değil, takım elbiseyle getirildi

Zarrab FBI'ın, cezaevinde tehdit edildiği için kendisini koruma altına aldığını söyledi

İş adamı, "Erdoğan ve Babacan İran ile altın ticaretinin başlatılması talimatı verdi" dedi

Zarrab ayrıca Erdoğan ve Babacan'ın Ziraat Bankası ve VakıfBank'a, kendisi ile ilgili işlemlere yardımcı olmaları için de talimat verdiklerini öne sürdü





<< Önceki Haber Zarrab, Erdoğan ve Babacan'ın ismini verdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER