Zadboom: Zorlu, İran'da yatırım için görüşmelerini sürdürüyor


İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun İran'da yatırım yapmak için İran ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Bülent Koşmaz Hizmet Binası Konferans Salonu'nda 'İran'a Manisa'dan Açılan Kapı' konulu panel düzenlendi. Hamid Zadboom, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve İran arasında ekonomik, ticari ilişkiler ve yatırımlar alanında son derece geniş işbirliği imkanları bulunduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticari problemleri ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Zadboo, iki ülke arasındaki ilk hedefin ticareti tamamen serbestleştirmek olduğunu kaydetti.

İran'dan Türkiye'ye gönderilen tarımsal ürünlerde Türk tarafına indirim uygulandığını aktaran Zadboo, şöyle devam etti:

"Türkiye'den İran'a ihraç edilen sanayi ürünlerinde İran'da indirim sağlıyor. Bizim nihai hedefimiz iki ülke arasındaki ticareti tamamen serbestleştirmektir. Genelde Türkiye'ye seyahat eden İranlılar İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirleri biliyor. Ancak Türkiye'nin endüstriyel şehirlerine odaklanmalıyız. Manisa gibi yüksek potansiyele sahip bir ili tanımak istiyoruz. Gerek ticari anlamda gerekse üniversiteler arası işbirliği anlamında Manisa'yı İran'a, İran'ı da Manisa'ya taşıyalım. Olumsuz reklamlar, İran aleyhine olumsuz söylemler çok fazla var. Bu itibari kaldırmak için seyahat edilmesi şart."

İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin her geçen gün arttığını dile getiren Zadboom, yaklaşık 20 milyon İranlının Türkiye'yi ziyaret ettiğini ancak Türkiye'den İran'a giden kişi sayısının çok az olduğunu söyledi. Zadboom, "İran ve Türkiye birlikte hareket etmeleri halinde dünyada büyük bir güç olabilirler. Tabi ki dünyanın büyük güçleri bizim yakınlaşmamızı istemeyecektir. Ancak kararlılığımız iki milletin yakınlaşması ve birlikte hareket etmesi yönündedir. Ortak yatırımlar yapmalıyız. Vestel Manisa'da üretim yapıyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da İran'da yatırım yapmak üzere bizimle görüşmelerini sürdürmektedir. İki ülke olarak güçlerimizi birleştirmeliyiz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Zadboom: Zorlu, İran'da yatırım için görüşmelerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER