İngiltere ve ABD'den nükleer savaş simülasyonu


Birleşik Krallık ve ABD, dayanıklılığını test etmek amacıyla nükleer santrallerle ilgili siber saldırı simülasyonu yapmayı planlıyor. İki büyük ülke, herhangi bir terör saldırısına karşı nükleer altyapı dirençlerini denetleyecek.

ABD'nin başkenti Washington'da yarın başlayacak Nükleer Güvenlik Zirvesi öncesi İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yıl içerisinde Birleşik Krallık ve ABD firmalarının, nükleer santrallere yönelik muhtemel bir siber saldırıya karşı hazırlığını test etmek amacıyla bir tatbikat yapmayı planladığı belirtildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da katılacağı zirvede, son dönemde Fransa'nın başkenti Paris ve Belçika'nın başkenti Brüksel'e düzenlenen terör saldırılarının masaya yatırılması ve planlanan diğer saldırıların nasıl engelleneceğinin tartışılması bekleniyor.

İngiltere, geçen yıl benzer bir simülasyonu büyük bankalara düzenlenecek olası bir siber saldırı için yapmıştı. Ada'nın yarın gündeme getireceği konular arasında ayrıca, İskoçya'da tutulan nükleer atıklarla ilgili olarak ABD ile nasıl bir değişim anlaşması sağlayacağına yönelik olması bekleniyor. Buna karşılık, ABD'nin de Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu'na (Euratom) uranyum ve kanser tedavilerinde kullanılan çeşitli malzemeleri göndermesi için oluşturulacak planın tartışılacağı öğrenildi.

İNGİLTERE SİBER SUÇLARDA TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR

İngiltere, yarın yapılacak zirvede "siber suçlarla mücadele" programını da diğer dünya liderlerine sunmayı planlıyor. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, söz konusu siber saldırılara yönelik Japonya, Türkiye, Kore ve Arjantin'le siber suçlar üzerine işbirliği yapılmak istendiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere ve ABD'den nükleer savaş simülasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER