Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeleri belirlendi


Yükseköğretim Genel Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeleri belirlendi.

Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği, kapsamında Yükseköğretim Kurulu ile ilişkili fakat karar alma süreçlerinde bağımsız ve şeffaf bir yapıda ve ilgili paydaşların üye olarak yer alacağı Yükseköğretim Kalite Kurulu'na (Sosyal ) Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuğba Yelken, (Fen) Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Uzun, (Mühendislik) Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Arif Bülent Özgüler, (Sağlık) Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sina Ercan seçildi. YÖK tarafından Güzel Sanatlar alanındaki üye belirleme süreci ise devam ediyor.

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından seçilecek adaylar için ise 11 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında yapılan seçim sonucu Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeliklerine ise (Sosyal) Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aslıhan Nasır, (Fen) Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, (Mühendislik) Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve (Sağlık) Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sibel AKSU Yıldırım seçildi.

YÖK Genel Kurulu tarafından seçilecek üyeler için 31 Ağustos 2015 tarihinde açık çağrıya çıkılmış ve ayrıca tüm Üniversite Rektörlüklerine de yazı ile duyurulmuştu. Başvurular bireysel olarak alınmış ve çağrının son tarihi olan 15 Eylül 2015 tarihine kadar 463 öğretim üyesi, üyelik için başvurmuştu. Bu başvuruların YÖK olarak yapılan ön değerlendirmeleri sonrasında 22 aday ile bireysel görüşmeler gerçekleştirilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeleri belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER