Manavgat'ta gürültü kirliliği yapan motosikletler trafikten men edildi


Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, ilçede motosikletle gürültü kirliliği yapan sürücüleri yakın takibe aldı.

2918 Sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu kapsamında Manavgat'ta trafik denetimi yapan trafik polisleri, gürültü kirliliği, aşırı hız, ruhsatsız ve kasksız motosiklet kullananlar yakalayarak trafikten men etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Aykırılık teşkil eden araçlar trafikten men edilmiştir. Güvenli bir trafik sisteminin oluşturulabilmesi için, trafiğin aktif unsurlarından olan sürücü hatalarının önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Abartı egzoz tertibatı bulunan araçlar hem çevreyi rahatsız etmekte, hem de gürültü kirliliğine sebebiyet vermektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından ehliyetsiz ve alkollü araç kullanan sürücüler ile halka rahatsızlık verici abartı egzoz düzeni bulunan araçları kullanan sürücüler ve küçük yaştaki çocukların kullandığı motosikletler ile plakasız motosikletler üzerinde uygulama yapılmıştır. 2918 Sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu'na aykırılık teşkil eden araçlar trafikten men edilmiştir. Bu konudaki uygulamalara sıklıkla devam edilecek, gürültü kirliliğine yol açacak egzoz kullanan motosiklet ve otomobil sürücülerine izin verilmeyecektir". CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta gürültü kirliliği yapan motosikletler trafikten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER