Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması -Vali Kolat: Eğitim sisteminde yapılan bu düzenleme ülkemiz için daha da yararlı olacaktır


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Ali Kolat, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili, Eğitim sisteminde yapılan bu düzenleme ülkemiz için daha da yararlı olacaktır dedi.
     Kolat, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili kanunun yürürlüğe girmesinin ardından okulların yeniden düzenlenmesiyle ilgili il genelinde yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını söyledi.
     Bu kapsamda, kentte eğitimin hangi okullarda nasıl yapılacağının belirlendiğini ifade eden Vali Kolat, kentte okulların düzenlenmesi sırasında komisyonlar oluşturulduğunu belirtti.
     Okulların fiziki şartları, okullar arasındaki mesafeler, öğrencilerin ve velilerin tercihleri dikkate alınarak yeni düzenlemelerin yapıldığını aktaran Kolat, bu düzenlemelerin herkesi memnun etmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yapılması ve olması gereken konuda arkadaşlarımız büyük titizlikle, kamuoyundan gelebilecek talep ve baskıları da göz önünde bulundurarak bir çalışma yaptı. O çalışma doğrultusunda biz bu tespitlerimizi yaptık. Bu çalışmalarımız sonunda il genelinde 463 okulumuz ilkokul, 186 okulumuz ortaokul, 9 okulumuz da imam hatip ortaokulu oldu. Merkezde de 128 okulumuz ilkokul, 68 okulumuz ortaokul, 2 okulumuz da imam hatip ortaokulu olarak düzenlendi. Bundan sonra inşallah bu doğrultuda hizmet verecektir.
     Yeni okulların hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Kolat, Eğitim sisteminde yapılan bu düzenleme ülkemiz için daha da yararlı olacaktır. Çağdaş gelişmeler bunu gösteriyor. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler böyle tedbirler almayı gerektiriyor dedi.
     Uygulamada yaş grubu açısında da değişiklikler olduğunu anlatan Kolat, 66 ayı tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemlerinin e-okul sistemi üzerinden yapılacağını, 60-66 ay arasındaki çocukların kayıtlarının ise velisinin yazılı isteğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.
     Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da ülke genelinde yeni sisteme göre okulların isimlerini açıklayan ilk il olduklarını belirterek, yeni düzenlemeyle ilkokul ve ortaokula dönüştürülen okulların isimlerini açıkladı.
     Toplantıda, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER