Diyanet

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: Benim çocuğuma, Kuran okuyamazsın diyenler ile Hayır, doğduğu andan itibaren Allah dedirtebilirsin diyenleri ayırt ederiz


KÜTAHYA (A.A) - Memur-Sene bağlı Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Benim çocuğuma, Kuran okuyamazsın diyenler ile Hayır, doğduğu andan itibaren Allah dedirtebilirsin diyenleri ayırt ederiz dedi.
     Bayraktutar, Simav Belediyesi Yukarı Düğün Salonunda, sendikaya üye din görevlileriyle düzenlediği istişare toplantısında, cami ve mihrapları boş bırakmadan üyelerinin hakkını aramaya devam edeceklerini söyledi.
     Din görevlilerinin özlük haklarının iyileştirildiğini belirten Bayraktutar, şöyle devam etti:
     Ankarada 2005 yılında Diyanet-Sen Genel Sekreteri olarak göreve başladığımda 575 lira maaş alıyordum. Maaşım yetmediği için ek iş yapmak zorunda kalıyordum. Bugün itibariyle zamlar daha henüz uygulanmadı ama bir imam hatip kardeşim 2 bin liranın üzerinde maaş alıyor. Peki bu yeterli mi- Elbette değil. Peki az mı- Elbette az değil.
     Bugün bu toplum AK Partiye temayül ettiyse, bazı değerlere sahip çıkmasından kaynaklanmaktadır. Bu milletin değerlerine, örfü, adeti, maneviyatı, maddiyatıyla sahip çıkılmıştır. Benim çocuğuma, Kuran okuyamazsın diyenler ile Hayır, doğduğu andan itibaren Allah dedirtebilirsin diyenleri ayırt ederiz.
     Bayraktutar, bir yıl içinde Memur-Senin üye sayısının 515 bin 378den 750 bine, Diyanet-Senin üye sayısının da 50 binden 60 bine çıkarılmasının hedeflendiğini anlattı.
     Diyanet-Sen Simav Temsilcisi ve Nasuh Ağa Camisi İmam Hatibi Raşit Uyar da son 3 yıldır yaşanan depremler dolayısıyla huzursuz olan Simavdaki din görevlilerini yalnız bırakmayan Bayraktutar ve sendika Genel Merkezinin diğer yöneticilerine teşekkür etti.
     Toplantıya, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Pazarlar ilçe Müftüsü Kadir Ünal, bazı siyasi partilerin ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER